Lehet ennél többet keresni ma Magyarországon IT-sként?
Azzal tisztában vagy, hogy az IT egy gyűjtőfogalom? Fejlesztőként pl. 600 nettó egy gyengébb medior fizetés mondjuk 3 év tapasztalattal.
Milyen munkakörre gondolsz pontosan?
Jogos, nem említettem konkrétabban mit csinálok.
Applikáció üzemeltetés, némi fejlesztés (scriptek írása, folyamatok automatizálása), Linux alapú szerverek telepítése/konfigurálása/üzemeltetése, minitoring rendszer üzemeltetése/beállítása
Eléggé sokfelé ágazó, hamarosan Dockerezni is fogok
Jó kezdet, kezdj el Dockert/Kubernetest, load balancer architektúrákat, VPN konfigurációt, cloud technológiákat (AWS/Azure)… van mit tanulni…
(Nem egészen vagyok szakmabeli, így bocs ha hülyeségeket IS írtam… :D)
7 év tapasztalattal úgy, hogy az automatizálás érdekel csak most kezdesz dockerrel ismerkedni?
Ha jobban akarsz keresni, érdemes devops közeli dolgokkal foglalkozni. Cloud technológiák, docker, k8s, terraform, stb.
Vállalható angol nyelvtudással és 7 év tapasztalattal ennek a dupláját is meg lehet keresni Budapesten.
Hat ha ertenel dockerhez, kuberneteshez netan awshez akkor lehetne Devops-nak nevezni teged es azzal mar ennek 1.5-2x eset is meg tudnad keresni.
En a helyedben ha fejlodesi lehetoseget/karrier utat keresnek azt csinalnam hogy megneznem a kiirt pozikat mas cegeknel, hova mit varnak el, esetleg elmennek par interjura hogy meglassam hogy mik a hianyossagaim, egyaltalan milyen kerdeseket raknak fel, aztan az alapjan celiranyosan kepeznem magam. Egy biztos, az AWS tudas elengedhetetlen hosszu tavon
DevOps munkakörben dolgozok, kevesebb mint 2 év tapasztalattal +1 év gyakornokság és többet viszek haza ennél. Szóval igen, lehet.
Most ami trendi ezen a vonalon és megfizetett az a kafka, k8s, docker és Azure/AWS.
ACloudGuru elég jó oktató anyagokat tartalmaz, havidíj is ‘filléres’. Egy jó kezdő devops tudást ad.
AWS és kafka témában pedig Stephaan Maarek - Udemy amit ajánlani tudok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!