Tényleg akkora a munkaerőhiány Magyarországon?
Eddig is lehetett olvasni hogy ilyen még olyan munkaerőhiány van, de most viszont aztán tényleg hiper-szuper-giga-mega munkaerőhiány van mindenhol mimden szektorban.
Mi igaz ebből?
Mi a véleményetek?
#1 Nem vagyok myalizós típus, de ez az egyik legértelmesebb válasz, amit olvastam e site-on.
Igen, kizsákmányolás van.
Általában olyan poziciókban van munkaerőhiány, ahová jól képzett emberek kellenek.
8 általánossal, félig-meddig írástudatlanul sehová nem kellesz, vagy ha igen, akkor ott te nem akarsz dolgozni.
#1 én pl. a gyógyszeriparban dologzom, ahol közismerten elég jó fizetések vannak, (senior pozikban bőven millió felett) és meg is becsülik a munkaerőt, legalábbis, én megbecsülve érzem magam. Mégsem tudnak évek óta felvenni megfelelő mennyiségű embert felvenni.
Nincsen meg a végzettség, a tapasztalat, a nyelvtudás, ami kellene.
A munkaerőhiány egy olyan kifejezés, amit nem lehet szó szerint érteni.
Általában arról van szó, hogy a bérköltségek növekedését nem kívánja/tudja kigazdálkodni a szervezet. Vannak olyan cégek, amik elég dinamikusan növekednek, így a munkaerő megtartása és bővítése kulcskérdés. A bérszint emelése és/vagy az elvárások csökkentése, belső képzés biztosítása megoldás lehet. A toborzásba fektettet idő és erőforrás növelése többnyire nem hatékony.
Nincs munkaerőhiány minden szektorban!
A gazdaság bizonyos szektoraiban van munkaerőhiány.
Igen van munkaerőhiány, de nem az egész országban.
A fő probléma inkább a fizetésekkel vannak, nagyok sok cég még mindig abban a tévhitben van, hogy majd ad munkásnak, 300.000-400.000 bruttó fizetést, és ezzel el van intézve minden. Ez az összeg a mai világban, már kevés, főleg a jelenlegi helyzetben, ahol az árak folyamatosan nőnek.
Plusz nagyon sok cég inkább rabszolgákat keres, akik megcsinálnak bármit és bármikor a főnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!