Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg akkora a munkaerőhiány...

Tényleg akkora a munkaerőhiány Magyarországon?

Figyelt kérdés

Eddig is lehetett olvasni hogy ilyen még olyan munkaerőhiány van, de most viszont aztán tényleg hiper-szuper-giga-mega munkaerőhiány van mindenhol mimden szektorban.

Mi igaz ebből?

Mi a véleményetek?

2022. máj. 29. 23:24
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Inkább rabszolga hiány van. Sokan csak dolgoztatni akarnak fizetni már nem. Megbecsült jó fizető munkahelyre 1000 a jelentkező.
2022. máj. 29. 23:33
 2/9 Ruby04 válasza:
90%

#1 Nem vagyok myalizós típus, de ez az egyik legértelmesebb válasz, amit olvastam e site-on.

Igen, kizsákmányolás van.

2022. máj. 29. 23:37
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Általában olyan poziciókban van munkaerőhiány, ahová jól képzett emberek kellenek.

8 általánossal, félig-meddig írástudatlanul sehová nem kellesz, vagy ha igen, akkor ott te nem akarsz dolgozni.

#1 én pl. a gyógyszeriparban dologzom, ahol közismerten elég jó fizetések vannak, (senior pozikban bőven millió felett) és meg is becsülik a munkaerőt, legalábbis, én megbecsülve érzem magam. Mégsem tudnak évek óta felvenni megfelelő mennyiségű embert felvenni.

Nincsen meg a végzettség, a tapasztalat, a nyelvtudás, ami kellene.

2022. máj. 29. 23:43
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

A munkaerőhiány egy olyan kifejezés, amit nem lehet szó szerint érteni.

Általában arról van szó, hogy a bérköltségek növekedését nem kívánja/tudja kigazdálkodni a szervezet. Vannak olyan cégek, amik elég dinamikusan növekednek, így a munkaerő megtartása és bővítése kulcskérdés. A bérszint emelése és/vagy az elvárások csökkentése, belső képzés biztosítása megoldás lehet. A toborzásba fektettet idő és erőforrás növelése többnyire nem hatékony.

2022. máj. 30. 05:18
 5/9 anonim ***** válasza:
47%

Nincs munkaerőhiány minden szektorban!

A gazdaság bizonyos szektoraiban van munkaerőhiány.

2022. máj. 30. 05:56
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Egyesnél a pont. Ha megnézed a hirdetéseket és értelmezed, gyakorlatilag átlag, hogy két munkakörre keresnek embert. Pl. raktáros-árúszállító, aztán csodálkoznak, ha nem találnak embert, vagy benyögik a jelentkezők a nettó 600e-es bérigényt.
2022. máj. 30. 05:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen van munkaerőhiány, de nem az egész országban.

A fő probléma inkább a fizetésekkel vannak, nagyok sok cég még mindig abban a tévhitben van, hogy majd ad munkásnak, 300.000-400.000 bruttó fizetést, és ezzel el van intézve minden. Ez az összeg a mai világban, már kevés, főleg a jelenlegi helyzetben, ahol az árak folyamatosan nőnek.

Plusz nagyon sok cég inkább rabszolgákat keres, akik megcsinálnak bármit és bármikor a főnöknek.

2022. máj. 30. 10:09
 8/9 anonim ***** válasza:
92%
Soproni vagyok. Én azt veszem észre, hogy egyre többen ingáznak ausztriaba 1500 euróért évi 14 x. Hála a 400at közelítő árfolyamnak Sopronban mérnöki bérrel is alig érhető el az amit megkap kint mondjuk egy targoncás. Az az 1500 euro havi 600, és évi 14 x jön
2022. máj. 31. 05:44
 9/9 anonim válasza:
82%
Munka az van 1000-el csak nem fizetnek annyit sajnos hogy az ember boldogulni tudjon. A hitel meg a csok kecsegtető lehet viszont akinek van egy kis esze az ki tudja számolni hogy többe kerül a hús mint a leves.
2022. jún. 12. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!