Ha az állásinterjún elmondom őszintén, hogy a home office miatt váltok abból lehet bajom?
Olyan helyre szeretnék váltani, ami csaknem 100%-ben HO.
Asperger-szindrómám van, amiről most lesz meg a diagnózis és eddig csak sejtés volt.
Emiatt nehezen mennek a szociális dolgok és érzékeny vagyok az ingerekre is, pl zaj, fény.
Az előző helyemen is HO volt eddig, csak a COVID-lecsengése miatt mostmár erőltetnék a bejárást.
Ezt szerintetek elfogadnák, vagy picsogásnak mondanák?
Rengetegen váltanak most emiatt melót. Megszokták az emberek hogy a covid miatt full HOba nyomhatták de aztán most újra be kell járni ami sokaknak húzós.
Szerintem elomndhatod, de ne az Asperger-szindrómára hivatkoz hanem hogy ez neked jobban tetszik, jobb work life balance, egészségesebben tudsz enni, több idő a csládra, produktívabb vagy otthon stb...
Szerintem, ez jó érv, viszont kevés.
A HR-esek szeretik, ha kábítod őket,hogy új kihívásokat keresel.A HO mellett ezt is mond.
Egyébként, szerintem teljesen rendben van,hogy emiatt váltasz.A Covid megmutatta,hogy a HO jól működik.Sok cég viszont vissza akarja parancsolni a dolgozókat az irodába.
A jobb cégeknél viszont kidolgoztak HO szabályozást (heti 1-2 nap kötelező bent, többi otthon).
Szerintem teljesen rendben van. A HomeOffice működik. Amelyik cég erőlteti a visszatérést az majd rá fog jönni, hogy változnak az idők, amikor sorban mondanak majd fel az emberek emiatt.
Egyébként csak olyan cégek szokták e visszatérést erőltetni, ahol korábban is totális megfigyelés és mikromenedzsment volt, ami már eleve nagyon ellenszenves. Nem érdemes olyan cégnek dolgozni.
Nyugodtan mondd meg, hogy a HomeOffice miatt váltasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!