Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Távmunka külföldre?

Távmunka külföldre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Programtervezőnek/matematikai modellezőnek tanulok egyetemen, nagyon érdekel a pálya, és szeretném a lehető legmagasabb szintig képezni magam, főképp matematikai/számítástudományi téren.

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy jó megélhetési lehetőség is, és a külföldi cégek szívják fel a szakembereket, de én szeretnék itthon maradni, nagyon rossz hatással lenne rám, ha mindent hátra kéne hagynom.

Úgy vettem észre azonban, hogy az itthoni állások - legalábbis azok, amelyeket az álláskereső oldalak kilistáznak - egyszerű code-monkey munkák, elég alacsony bérekért. Nyilván vannak itthon is komolyabb területek, de ezeket az interneten nem találtam meg, és egy előadóm elmondása szerint idehaza ezek különösen ritkák, mivel a nagy cégek csak a "piszkosabb" munkákat telepítik ki.

Az volna kérdésem, vannak-e tudományosabb területeken jó állások idehaza, esetleg van-e mód arra, hogy távolról dolgozzak külföldre.

Köszönöm szépen a válaszokat!

#programozás #fejlesztés #computer-science #data-science
2022. máj. 21. 10:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Van rengeteg komolyabb tudást igénylő munka, akár programozás akár matematika modellézés terén. LinkedIn-en keresgélj.

Programozóként biztos tudsz itthonról külföldre dolgozni, sok ilyen lehetőség van a covid óta.

2022. máj. 21. 11:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. máj. 21. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom a Morgannél mindig vannak matematikus pozik lehet érdemes ott szétnézni.
2022. máj. 21. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Viszont azt sem érdemes elfeledni, hogy egy átlagos remote szoftvermérnöki munkára 270-en jelentkeznek külföldön. Na most közülük kell kitűnni..

A legtöbben azt csinálják, illetve szerintem számodra is fejlődési szempontból jobb az, ha pár évig itthon kipróbálod magad rendes irodai közegben. Nagyon sokan csinálják úgy, hogy szereznek tapasztalatot, néhány évet ledolgoznak egy multinál, és utána már sokkal könnyebben megkapod a külföldi remote munkákat, dupla/tripla fizetésért.

Valamint sajnos ahogy énis keresgéltem, elég kevés az olyan 100% remote munka, vagy ahol ne kelljen legalább heti 1-2 napot bejárni.. Egy ismerősöm ledolgozott itthon nokia és morgan féle helyeken pár évet, majd pár évet egy angliai cégnél, és cégen belül megengedték neki, hogy áttérjen 100% remote-ra. Persze volt átmenet, volt hogy 2 hét így, 2 hét úgy, és utána engedték.

2022. máj. 21. 15:43
 5/9 anonim ***** válasza:
46%
Vannak itthon is ilyen pozik, csak kicsit jobban körül kellene nézni.
2022. máj. 21. 16:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Se szeri se száma a full remote poziknak, nem tudom, ti hol nézegettek. Én is full remote-ban dolgozok már két éve. Ha akarnék se tudnék bejárni, mert 350 km-re van a cég...
2022. máj. 21. 19:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Én eddig csak egy oldalon néztem (az elvileg a legnagyobb), de most újfent keresgéltem, és valóban találtam egy szélesebb palettát.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2022. máj. 21. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Vannak remote allasok, sztem nem kell aggodni.

Ha eleg ertekes vagy, siman felvesznek

2022. máj. 22. 01:17
 9/9 anonim válasza:
Melyik oldalakon érdemes keresgélni? NoFluffJobs, linkedin?
2022. júl. 7. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!