Hivatalokba nem kellene rugalmas munkaidő, home office esetleg?
Én dolgoztam “hivatalban”’8:00-kor reggeliztünk, elmentünk “ebédidőben” fodrászhoz, körmöshöz, szoláriumba… vagy én pl napi szinten olvastam el egy kisregényt és mindwn munkám megvolt….ügyfélfogadási idő kb heti 20 óra volt, szigorúan betartottuk, 16;30kor zártuk a kaput kívülről … a fennmaradó nem ügyfélfogadási időben helyszíni ellenőrzés volt és olyan okmányokkal/pecsétekkel dolgoztunk, amit nem vihetsz haza home officeba.
Szóval nem támogatom
"és olyan okmányokkal/pecsétekkel dolgoztunk, amit nem vihetsz haza home officeba."
Mi??
Elképzelem ahogy 10 centis körmű Marikára rábízzák az államtitkokat :D
Az hogy nektek, bürokratáknak be van mesélve hogy a munkátok fontos, és szigorúan bizalmas adatokkal dolgoztok, attól az még nem biztos hogy tényleg így van.
Egy banknál/biztosítónál egy szoftverfejlesztő jóval bizalmasabb adatokkal dolgozik, mégis simán hazaviheti a munkát.
Ez csak akarat kérdése.
A rendőrök is hazavihetik a nyomozati anyagokat bármikor.
Eleve felmerül a kérdés, 2022-ben miért van még bármilyen dokumentum fizikailag papíron? Hiszen az esetek 99%-ban az történik, hogy egyik rendszerből kinyomtatják, beszkennelik, majd megy egy másik rendszerbe.
“Az hogy nektek, bürokratáknak be van mesélve hogy a munkátok fontos, és szigorúan bizalmas adatokkal dolgoztok, attól az még nem biztos hogy tényleg így van.”
Nem dolgozom ott már, de gondolom te se örülnél, ha hazahordana bárki sorszámozott tartózkodási engedélyeket és meghívóleveleket hitelesítő pecséttel, amivel kb bárki bejöhet mondjuk Nigériából
"Nem dolgozom ott már, de gondolom te se örülnél, ha hazahordana bárki sorszámozott tartózkodási engedélyeket és meghívóleveleket hitelesítő pecséttel, amivel kb bárki bejöhet mondjuk Nigériából"
Digitális aláírás is létezik.
A pecsét sztem már a középkorban sem számított túl biztonságos megoldásnak.
Egy 4000 Ft-os orvosi vénynél még oké, de már azokat is inkább digitálisan intézik, pont a visszaélések miatt.
Hiszen attól hogy te nem viheted haza, még kicsempészheti valaki azt a pecsétet, és akkor jöhet az országba a félmillió Nigériai herceg... Arról nem is beszélve, hogy a modern 3d nyomtatókkal egy pecsétet hamisítani a kép alapján kb fél óra meló és párezer Ft.
Ez ellen persze csak egy teljesen digitalizált processz védene. Amit elhiszek hogy nincs és nem is lesz, mert a magyarok nem túl kompetensek a szoftverfejlesztésben, de attól még nem evidencia, hogy a bürokratikus munka csak egy irodában történhet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!