Ha a jelentkezésnél 135 ezer bruttót írtam akkor nem fogom megkapni az szja mentességet?
Menjél biztosra és csak olyan helyre menjél ahol aláírt munkaszerződést adnak.
Úgy nehezebben fognak tudni átverni.
Nettó és bruttó fogalmakat gyakorold be mert ha érzik rajtad a bizonytalanságot úgy átvernek mint a huzat.
Ha nettónak 135 ezret adtál meg, és 25 év alatti vagy, akkor valószínűleg a nettó béredből ennek tudatában fogják meghatározni a bruttó béred.
Szerződni bruttóban "szokás", nem láttam még másmilyen bért szerződésben. Ugyanis a nettó szokott változni különböző kedvezmények, közterhek változásában, nem pedig a bruttó, az "mindig" változatlan akár órabérben, akár fix bérben adják meg.
Így a bruttód 165.644,- forint lesz.
Ha nem lennél 25 év alatti, akkor pedig 203.000,- forint lenne a bruttód.
Majd azért írd meg, hogy melyik lett a végén...
Senki nem kérte, hogy nevezd meg a céget, és azt sem mondta senki, hogy átvernek.
Leírtam, hogy nettóból miként határozzák meg a bruttó béred. Azt, hogy melyik variával állapítja meg a munkáltatód az általad megadott nettó bér alapján a bruttó béred, nem tudhatom. Vagy figyelembe veszi, hogy van 25 év alattiak jogcímen kedvezményed, vagy sem. Ez nem átverés, csak az történik adott esetben, hogy a cég a számára kedvezőbb feltételekkel állapítja meg a bruttó béred. Hiszen a nettót Te adtad meg, nem Ő. Az nem fog változni, minimum 135 ezer meglesz.
Ha a kedvezményed figyelembe vételével határozza meg a bruttó béred, majd akkor ér meglepetés, ha betöltöd a 25. életéved. De reméld, hogy majd a béred is megemeli akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!