Mit ronthatok el? Mi lehet a gond velem?
December óta keresek állást. Az önéletrajzom teljesen rendben van, ahol van szakmai tapasztalatom oda minden esetben be is hívtak, de van ahol eljutottam a harmadik körig is, és jött az e-mail 1-2 hétre, hogy "sajnáljuk, de..."
Már kezdek belebetegedni. Mi lehet a gond velem?
Volt 3 munkaerőközvetítős interjúm, ebből 2 három körös volt, a harmadiktól még nem értesítettek, de itt is eltelt már több mint egy hét, gondolom ez is nemleges lesz. Voltam kisebb cégnél intejún, voltam több ezer fős multinál, a repertoár változatos.
De valamit nagyon elszúrok. Tudom így láthatatlanba nagyon nehéz megmondani, de már nagyon el vagyok keseredve.
Mindig szépen felöltözöm, tisztelettudó és illemtudó vagyok, megköszönöm a lehetőséget már a legelején és a végén is az interjúnak, kérdezek, érdeklődöm.
Lövésem sincs mi lehet a gond.
Lehet hogy csak a harmadik kornel derul ki hogy megsem vagy alkalmas.
Az elso kor ugye a recruiter (fogalma sincs semmirol csak hideghivasokkal keresi a jelolteket), a 2. kor mar talan a ceg HR-ese (de szakmailag o sincs kepben), a 3. kornel jutsz el a szakmai megmeretesig. Na itt siman el lehet bukni, foleg ha sok a jelolt egy adott pozira.
Milyen végzettseged van?
Milyen tapasztalatod van?
Mire szoktal jelentkezni?
Nálam nem ilyen volt a 3 kör.
Első körben valóban a HR-es keresett meg, második kör telefonos vagy teams-es volt, az egyik helyen a régióvezető volt jelen, a másik helyen pedig a "leendő" közvetlen főnököm, majd harmadik körben az egyik helyen a "leendő" kollégák voltak jelen, míg a másik helyen a területi vezető.
A szakmai megmérettetés a legtöbb esetben megelőzte az interjút, volt ahol online tesztet küldtek, volt ahol telefonon az előszűrés alkalmával kellett szakmai kérdésekre válaszolni.
"Felhívhatják onnan ahová pályázom?"
Felhívhatják, de nem jellemző. Tehát ezt már ki is zárhatod.
Én is több, mint fél évig munka nélkül voltam. Futottam a hülye köröket, aztán elkezdtem magamba fordulni. Annyi ideg és stessz gyűlt össze bennem, hogy nem voltam képes "eladni" magam, csak nem tudtam róla. Annyit gondolkodtam, hogy mi lehet a baj velem. Egyszerűen nem értettem.
Miután ez lecsengett, és bevettem a "leszarom tablettát", kezdtem bevonzani a lehetőségeket. Annyira, hogy már választanom kellett több lehetőség közül.
Na pontosan én is így voltam diploma végzés után évekkel ezelőtt. Sokat dolgoztam gyakornokként, olyan területen ami érdekelt de ezen felül volt elképzelésem, hogy mibe szeretnék még belevágni munka végzésen kívül. Szóval kezdtem küldözgentni az életrajzokat és relatív 3 ból 2 mindíg vissza is jelzett érdeklődéssel. Aztán jöttek a fordulók és szinte mindíg az jött, hogy "úgy döntöttünk nem folytatjuk önnel tovább a felvételt". Körül belül a 20. után befejeztem ezzel az idő pazarlást. Kértem kölcsönt a családból, hogy előbb eltudjam kezdeni amit amúgy is elkezdtem volna és szerencsémre, mára már ebből meg is tudok élni, mindent visszafizetve.
Ha tippet kéne adnom a leírtak alapján, akkor én sem voltam sosem az a "benyalizós", sőt nem tiszteltem azokat a főnököket sem, akik csak játszották az főnököt amúgy meg csapnivalóan csinálták amit csináltak. És tapasztalatból mondom, hogy a leg több helyen vagy kulcsfontosságú nehezen pótolható vagy (és kicsit lehetsz akár "leszarom a nyalizást" alapon), vagy pedig benyalizós verzió a nyerő. Aztán ehhez azért tényleg szükséges még a szakmai tapasztalat az adott területeken. A legtöbb helyen viszont azt szeretik ha érzik, hogy te hűséges kis katona leszel. Szóval te döntesz.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!