Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnöki pályan mennyire gond...

Mérnöki pályan mennyire gond a tetoválas és hogy roma vagyok?

Figyelt kérdés

Most felvetelizem gépeszmernökire, eddig autószerelőként dolgoztam(dolgozom), de szeretném elmelyíteni a tudásom járműtechnika szakirányon.

Viszont roma vagyok és nyakamon is van tetoválas(egész nyakas)

:/

2021. ápr. 11. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Semennyire
2021. ápr. 11. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem értékesitő, területgazda és hasonló mukákra jelentkezel akkor semmennyire.
2021. ápr. 11. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Multinál lehet esélyed, ott mindig felvesznek pár cigányt, ha nemzetközi audit van, hogy mutogassák, hogy milyen sokszínűek és elfogadóak. De máshol elég esélytelen.
2021. ápr. 11. 13:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Komolyan? Mashol eselytelen? Szerelokent nagyon hamar eltudtam helyezkedni es itt nem erzem a hatranyat hogy roma vagyok
2021. ápr. 11. 14:10
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, mérnökként dolgozom, néha beosztottaim is voltak.

Nőként több megkülönböztetés ért (kevesebb fizetés, titkárnőnek néztek), de sem engem, sem a kollégáimat sose ért semmi hátrány tetoválás miatt. És nem egy cigány kollégám volt, soha nem volt gondjuk.

Nyugodtan menj egyetemre, ha itthon nem lesz munkád, akkor lesz a németeknél, a német kontaktjaim 40-50%a nem német névvel rendelkezik ;)

Sok sikert! És tanulj meg legalább B2 szinten németül és angolul!

2021. ápr. 11. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
semennyire, multinála kutyát nem fogja érdekelne (jó nyilván ne horogkereszt legyen a homlokodon)
2021. ápr. 12. 09:37
 7/10 anonim ***** válasza:
30%

Akik azt mondják nem számít a multinál, persze Magyarországon, hogy roma vagy, az vagy hülye, vagy csak simán hazudik. Hivatalosan nem lesz hátrányod, de a "fehér" srácok nem fogadnak be soha. Nem hívnak majd sehova, nem szólnak erről-arról, ha segítség kell, kibújnak stb. 1000 féle kibaxás van. Itt nálunk, az egyik vezetőnek esküvője, vagy eljegyzése volt, már nem tudom pontosan. Mindenkit meghívott a legénybúcsúba, cégeskocsikkal mentek, valami panzióba. Csak cigányt nem hívták meg, pedig évek óta együtt melózott velük. Az egész brancs ment, a pujárót meg nem hívták. A diplomát mindenképp szerezd meg, az csak előnyödre válik, ezeken meg felül kell emelkedni. Magadra leszel utalva a multinál. Azt soha nem fogod hallani, hogy azért mert gitáno vagy, ez nem a primitív prolik világa már. Ezek az emberek elég intelligensek és nyíltan soha nem fognak a származásod miatt bántani.

20 év multinál, mérnök.

2021. ápr. 13. 06:48
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

7

Nem azt írtam hogy multihoz minden cigányt felvesznek, hanem azt hogy általában van egy kirakat cigány mindegyiknél. Azt nem írtam, hogy be is fogadnák meg ilyenek. Nálunk pl központi audit előtt mindig felvettek 1-2 cigányt, audit utáni nap már kirugták őket.

2021. ápr. 13. 07:22
 9/10 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, 8-as, valamit nagyon félreértettél, nem a te válaszodra írtam ezt.
2021. ápr. 13. 07:26
 10/10 A kérdező kommentje:
Fasza
2021. ápr. 13. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!