Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Fel lehet így varratni egy...

Fel lehet így varratni egy tetoválást gond nélkül?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: van egy külföldi tetováló művész akinek beleszerettem az egyik tetoválásába. Mivel pénzem nincs arra, hogy elutazzak hozzá arra gondoltam, hogy változtatnék pár dolgot a tetováláson (az alany szemén, a háttéren..stb) és így varratnám fel. Az említett művész az említett tetoválásról tett ki olyan képeket amiket más művészek csináltak és alá írta, hogy igazából nem zavarja, ha másolják és megkérdezte a követőit, hogy nekik melyik tetszik legjobban.. szóval elég jófej :)

A kérdésem csak annyi, hogy ez mennyire lenne 'legális' tekintve, hogy végülis a művész engedélyt adott a 'copyzásra' és kisebb részleteket meg is változtatnék?

2019. nov. 27. 18:54
 1/5 anonim ***** válasza:
11%
Figy már. Értem, hogy kúl leírni, hogy felvarratni, meg copyzás de szerinted mégis ki a fszt érdekel, hogy honnan van? Majd beperel téged a szerzői jogok miatt?
2019. nov. 27. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

😂😂😂😂 elso

Bar igazsag

2019. nov. 27. 19:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát mivel az ő alkotása igen, gondoltam rá, hogy lehetnek következményei. Vagy ma már elfogadott, hogy lopkodják csakúgy engedély nélkül a művészek alkotásait? Komolyan kérdezem, mert csak egy tetoválásom van, azt is én terveztem így nem tudom hogy megy ez a dolog..

De valaki válaszolhatna a kérdésre is észosztás helyett..

2019. nov. 27. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen művész ez, de a viselkedésènek 3 oka lehet:

- Nem pontról-pontra màsoltak a többiek, hanem azonos stílusban alkottak valamit ami hasonlít az eredetire

- A tetováló egy aljas, nem ügyfélorientált alak, és arra hajt, hogy a másolók ingyen reklámot csináljanak neki

- A tetovàló egy elképesztő tehetsègű, egyedülálló művész ès közel lehetetlen reprodukálni a munkáit, úgyhogy remekül szórakozik a "zsengéken" meg a szerencsétleneken akik azért pénzt adtak

Nem tudom hány éves vagy, de köztudott, hogy a jó tetovàlók nem csak a rossz technikájú kollègákat közösítik ki, hanem a "copy-paste artist"okat és az ügyfeleiket is. Jó tetováló nem hajlandó semmi pènzèrt más munkàját fellvarni valakire, és kizavarnak a boltból ha erősködsz, kitilthatnak az ügyfèlkörből ha megtéveszted őket és azt mondod "ezt te csinàltad" azèrt, hogy megcsinàljàk.

A tetoválàs lènyege nem csak a közössèghez tartozás kimutatàsa lehet, hanem a művészet és az egyedisèg kinyilatkoztatàsa is - emiatt egy màsolás lètrejöttekor 2 tetkò veszít az èrtékèből és a mondanivalójàból.

A tetovàlàs màsolàsa legàlis, a problèma az, hogy a "pinterest-stampes" vagy "copy-pastes" szőröstalpúak kb. a "csìpő-rendszàmos" nőkkel egyenèrtékű tiszteletnek örvendenek a tetovàltak körében. Kevés dolog van ennèl lejjebb tetovàlás tèmakörben.

Az sosem baj, ha valaki inspirálódik, de az gond ha az eredeti munka felismerhető marad (az hogy honnan kezdődik a màsolàs és meddig tart az inspiràció azt nagyon vèkony hatàrvonal vàlasztja el egymàstól).

Én elmondanám egy jó tetoválónak mi a helyzet, és mit tud kihozni belőle - ha csak az utat nem tudod állni akkor akàr felveheted az eredeti alkotóval a kapcsolatot, hogy dobjon össze neked valamit. Kiperkálod a stencil tervezèst, aztán elmész egy nagyon ügyes magyar tetkóshoz aki megcsinálja neked.

Ha a "nincs pénzem" alatt arra gondolsz, hogy egy gyakornok haverod csinàlná ingyen, akkor vedd a monológot tàrgytalannak mert 90% esèly van arra, hogy ott helyben vàllalhatatlan lesz a vègeredmèny, 5% esèly meg arra van, hogy kifakul/kifakad a tinta vagy fertőzést kapsz 🤣🤣🤣

2019. nov. 28. 00:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudod osztani a kepet a tetkorol? Lehet tudok olyat ajanlani itthon, aki hasonlo stilusban dolgozik. Jo tetkos nyilvan nem fogja lemasolni, foleg ha nem realisztikus, hanem rendes rajzolt cucc, de hangulatra, tartalomra tud neked hasonlot csinalni.
2019. nov. 28. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!