Sikerszakmákat ha unalmasnak találom, akkor miből éljek meg?
Azzal a dilemmával szembesültem, hogy a jól megfizetett és keresett diplomákat: IT, mérnök, közgazdász számomra nem érdekesek, pedig ezekkel már szinte egyetem alatt lehet munkát találni.
Legyünk őszinték ezekkel a sikerdiplomákkal teljesen átlagos, középszerű tudással is válogathatsz munkák között és nem kell megélhetés miatt aggódnod.
Sajnos ami vonzana: kreatív területek, vizuális dolgok grafikai, mozgókép ez utóbbiakban ugye köztudott mennyire megfoghatatlan és bizonytalan a siker mégha a legjobb egyetemről kerülsz is ki. Ezekben vállalkozónak kell lenni, fotósként, videósként, menni a megrendelők után és nem tudhatod mit hoz a jövő. Persze látom hogy fotósok, videósok, grafikusok akik nem kezdők azok nem panaszkodnak hogy nem élnek meg.
De nem érdekli az IT. Ha nem szereted a tejszínhabot, de a csokit viszont igen, akkor hiába teszel a tejszínhabra egy kis csokit, akkor sem fogod megenni.
Szerintem végezz el valami fotós, operatőr képzést és próbálj meg abban elhelyezkedni. Vagy lehetsz még belsőépítész vagy akár lakberendező is. Igaz ezeknek is van műszaki része, de szerintem ez inkább kreatív munka mint műszaki.
# 4
igazad van nem dolgoztam benne. Arra utaltam hogy unalmasnak érzem, hogy nincsen vele kapcsolatban az hogy:
"úristen milyen fasza, hu de lelkes vagyok, de izgalmas, már alig várom hogy programozzak".
Ugyanis akik sikeresek bármiben azoknak így kell hozzáálni.
Te ezt hogy látod?
Rosszul latod. Ajanlom olvasd el a keplet cimu konyvet. A siker/lelkesedes a munka utan van. Nem elotte. Hiaba vagy lelkes gtafikus ha a budos eletbe nem csinaltad. Kijarod a kepzest es megutalod mint a szart...
Azzal lehet sikeres lenni hogy csinalsz valamit, jo leszel benne, utana jon a lelkesedes es a siker.
Ne csináld azt, ami nem érdekel.
Nem kell mindenkinek programozónak lenni vagy szimplán csak IT-n belül dolgozni.
# 8
de ha még nem is lelkesedés, de a minimális érdeklődés vagy kíváncsiság alapvető nem?
Úgy hogy lehet belekezdeni hogy "úristen csak bírjam ki"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!