Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg meg lehet élni 120...

Tényleg meg lehet élni 120 ezer Ft-ból, mi a véleményetek az ilyen spórolós emberekről?

Figyelt kérdés

Haverom kb. 120 ezerből él meg azt mondja és levezette hogyan is él így meg..

Albi, hitel: 0 ft.

Rezsi: 30 ezer (haverral közösen laknak)

BKV bérlet: 10 ezer

telefon, internet 10 ezer

Kaja: 50 ezer

Egyéb: 20 ezer

Kb. úgy tudom 240 ezres a jövedelme és így szép összeget tessz félre minden hónapban

38 éves gyereket családot nem akar..

2022. máj. 12. 08:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
Hát, ez átmenetileg oké, ha van egy nagy cél, amire félre akar tenni. Viszont ez nem élet, hanem vegetálás, borzalmas lehet, nulla inger, a világból semmit nem lát, mindent megvon magától.
2022. máj. 12. 10:21
 12/22 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem rossz megközelítés ha valaki úgy akar félre tenni, hogy megpróbál hajléktalanként élni a saját lakásában. Az a jó ha megpróbálod a jövedelmedet növelni.

Hiszen az ő példájában akárhogy kuporog max 120 ezeret tudsz félre rakni. Hiába von meg mindent magától, max 120 ezret tud félre rakni, ami konkrétan másnak a autó hitele.

Helyette sokkal jobb lenne ha 200-ból megtudna kicsit kényelmesebben élni, de 500 nettót keresne.

Ilyenkor jöv a kérdés, hogy "De hogy?".

Ezért kellett volna tovább tanulni, fiatalon törtetni munkahelyen és építeni a karriered. Vannak biztos szakmák, munkaterületek, ahol ennek a sokszori többszörösét meglehet keresni átlagos alkalmazottként.

Szóval inkább tovább fejelszteném magam a helyében, nem azon gondolkodni, hogy min lehet még 1-2 ezer forintot spórolni.

2022. máj. 12. 10:29
 13/22 anonim ***** válasza:
98%
#12: Pontosan! És tanulni sosem késő és nem is szégyen! Én 32 évesen ültem vissza az iskolapadba. Csináltam egy emelt szintű érettségit, mert a régi érettségim nem ért volna elég felvételi pontot. És bizony, 30-on felül, levelezőn, munka mellett megcsináltam egy egyetemet. Hála ennek, új munkahelyen 65%-kal több a fizetésem, mint korábban...
2022. máj. 12. 10:34
 14/22 anonim ***** válasza:
97%
Létminimum. Nagyon jó élete lehet.
2022. máj. 12. 10:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki képes a tanulásra emberek. Én hiába voltam szorgalmas, hiába igyekeztem a diszlexiának köszönhetően nem jutottam előre. Be lehet jutni ezzel a részképesség zavarral is a felső oktatásba de kb. semmi értelme, mert a képesség zavaraid miatt a munkahelyen nem tudod felvenni a tempót és ki fogsz esni. Nem tudok én pl. nyelvet megtanulni, kimenni külföldre és ott élni sosem volt pénzem így a nyelvismeret ugrott, rengeteg szenvedés után is a sulis éveim alatt 3szor buktam meg nyelvből. Aki nem tudja mi az hogy disz... akármi probléma az soha nem is fogja et megérteni, nem mindenki tud tanulni, mert nem úgy működik az agya. Könnyű azt osztogatni mindenkinek miért nem tanultál, nem erről van szó!
2022. máj. 12. 16:18
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem mindenki képes a tanulásra emberek."

Tanulásra mindenki képes, max más hatásfokkal. Van akitől nagy erőfeszítést igényel, van akitől kevesebbet. Aki erre hivatkozik az szimplán lusta.

Ismerek személyesen diszlexiás gépészmérnököt. Számos sikeres ember, tudós volt diszlexiás.

2022. máj. 12. 16:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
15# Ez egy kifogás. Elhiszem, hogy nehezebb neked, de attól még nem lehetetlen.
2022. máj. 12. 16:43
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, valaki keres több milliót havonta és adósságok halmazába keveredik, vagy éppen csak kijön havi szinten.

Aztán van a haverod minimalista életkivitele, ami szintén csak ugyan arról szól, hogy kevesebb legyen a kiadás mint a bevétel.

Élnek a földön olyanok is akik köszönő viszonyba sincsenek a pénzel. Mindent igyekszenek a természet segítségével kialakítani az életben maradásért.

Ennyi a matek.

2022. máj. 12. 20:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válasz igen.

Meg lehet élni ekkora összegből is, de elég sok mindenről le kell mondani az életben. Viszont ha mellette ugyan ennyit, vagy többet félre is tud tenni, akkor pár év alatt több millió forintja lehet a bankszámlán.

Annyire nem kell rajta el csodálkozni, hogy ez így most csak vegetálás, meg hogy ez így nem élet, mert sok embernek nincsen nagy választása.

Én is csináltam egy ehhez hasonló életmódot, csak arra költöttem amire tényleg szükséges volt, és meg is lett az eredménye.

2022. máj. 12. 23:20
 20/22 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan élek évek óta. Meg lehet csinálni.
2022. máj. 12. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!