Tényleg meg lehet élni 120 ezer Ft-ból, mi a véleményetek az ilyen spórolós emberekről?
Haverom kb. 120 ezerből él meg azt mondja és levezette hogyan is él így meg..
Albi, hitel: 0 ft.
Rezsi: 30 ezer (haverral közösen laknak)
BKV bérlet: 10 ezer
telefon, internet 10 ezer
Kaja: 50 ezer
Egyéb: 20 ezer
Kb. úgy tudom 240 ezres a jövedelme és így szép összeget tessz félre minden hónapban
38 éves gyereket családot nem akar..
Szerintem rossz megközelítés ha valaki úgy akar félre tenni, hogy megpróbál hajléktalanként élni a saját lakásában. Az a jó ha megpróbálod a jövedelmedet növelni.
Hiszen az ő példájában akárhogy kuporog max 120 ezeret tudsz félre rakni. Hiába von meg mindent magától, max 120 ezret tud félre rakni, ami konkrétan másnak a autó hitele.
Helyette sokkal jobb lenne ha 200-ból megtudna kicsit kényelmesebben élni, de 500 nettót keresne.
Ilyenkor jöv a kérdés, hogy "De hogy?".
Ezért kellett volna tovább tanulni, fiatalon törtetni munkahelyen és építeni a karriered. Vannak biztos szakmák, munkaterületek, ahol ennek a sokszori többszörösét meglehet keresni átlagos alkalmazottként.
Szóval inkább tovább fejelszteném magam a helyében, nem azon gondolkodni, hogy min lehet még 1-2 ezer forintot spórolni.
"Nem mindenki képes a tanulásra emberek."
Tanulásra mindenki képes, max más hatásfokkal. Van akitől nagy erőfeszítést igényel, van akitől kevesebbet. Aki erre hivatkozik az szimplán lusta.
Ismerek személyesen diszlexiás gépészmérnököt. Számos sikeres ember, tudós volt diszlexiás.
Figyu, valaki keres több milliót havonta és adósságok halmazába keveredik, vagy éppen csak kijön havi szinten.
Aztán van a haverod minimalista életkivitele, ami szintén csak ugyan arról szól, hogy kevesebb legyen a kiadás mint a bevétel.
Élnek a földön olyanok is akik köszönő viszonyba sincsenek a pénzel. Mindent igyekszenek a természet segítségével kialakítani az életben maradásért.
Ennyi a matek.
A kérdésre a válasz igen.
Meg lehet élni ekkora összegből is, de elég sok mindenről le kell mondani az életben. Viszont ha mellette ugyan ennyit, vagy többet félre is tud tenni, akkor pár év alatt több millió forintja lehet a bankszámlán.
Annyire nem kell rajta el csodálkozni, hogy ez így most csak vegetálás, meg hogy ez így nem élet, mert sok embernek nincsen nagy választása.
Én is csináltam egy ehhez hasonló életmódot, csak arra költöttem amire tényleg szükséges volt, és meg is lett az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!