Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez miért megy így a nagy...

Ez miért megy így a nagy cégeknél?

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy pl adott egy multinál egy csendesebb zárkózott ember,aki jól dolgozik,okos és mégis elküldik azért,mert nem tud jól beilleszkedni. És adott egy nagyszájú extrovertált ember aki alig dolgozik, nem fejlődik,nem halad és azt a keveset is amit csinál sokszor elrontja, láthatóan nem a legélesebb kés a fiókban,mégsem küldik el csak azért mert a társaság , csoport középpontja?

Szerintem ez nagyon nem fair, a munka és az ész kellene az elsődleges szempont legyen, nem a személyiség.

Ez egy példa a munkahelyemről( nem vagyok egyik fél sem).

2022. máj. 9. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Melyik multinál történt ez? Mert én azt tapasztalom hogy nem így megy, senkit nem küldtek még el ezért (BT, Unysis,IBM, BP ezeknél dolgoztam, sohasem volt ilyen)
2022. máj. 9. 11:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem,akkor nem gyakori.

Cég nevet nem szeretnék mondani,de nem a fent említettek.

2022. máj. 9. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem? névtelen oldal nyugodtan leírhatod:)
2022. máj. 9. 11:15
 4/6 anonim ***** válasza:
11%
Miért kell kiemelni, hogy multinál? Pont hogy sokkal elfogadóbbak ott. Minden más cégnél ez az alap, tök mindegy milyen okos vagy, csak legyen nagy a pofád, na meg persze ne legyen túlsúlyod, mert akkor megaláznak és külön azért kifúrnak.
2022. máj. 9. 12:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Humánmenedzsment szempontból nem csak az fontos, hogy szakmailag milyen vagy, hanem az is, hogy egy csapaton belül hogyan tudsz működni. Én konkrétan dolgoztam olyan 8 fős csapatban, ahol az egyik srác legfőbb hozzáadott értéke az volt, hogy szórakoztatta a többieket. Szakmailag egy gyenge átlagos volt, de gyakorlatilag egész nap ment a röhögcsélés, sztorizás. Ennek ellenére sokkal eredményesebb volt minden benchmark szerint a mi csapatunk, mint a másik 8 fős, két irodával arrébb, ahol 8 profi szakember ült, de utálták a munkájukat, a légkört, a mindent... Semmi motivációjuk nem volt, mi viszont hétfő reggel 7-től már bent ültünk vigyorogva, mert tök jól éreztük magunkat. Nem mondom, hogy ez az általános, de simán el tudom képzelni, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló szempont is közrejátszhatott.
2022. máj. 9. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért nem küldenek el senkit, mert introvertált (hacsak nem kifejezetten kapcsolatépítős pozíció, de akkor igaz rá a következő). Van ott valami más is a személyiségével, ha a munkája valóban jó (bár ugye honnan tudhatnád, hogy jó-e)
2022. máj. 9. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!