Mérnökök! Hogy néz ki egy napotok a munkahelyen?
Milyen feladataitok vannak? Napi hány órát dolgoztok? Mennyire flexibilis a munkarend? Milyen fizetésetek van? Hány éve dolgoztok a munkahelyeteken? Ajánlanátok másnak?
Tudom hogy jó sok kérdés c: , de mostanában eléggé foglalkoztat a mérnöki pálya és érdekel, hogy mérnökként milyenek lehetnek a mindennapok.
Mérnökinfó, devops mérnök.
Teljesen home officeból dolgozok, így az irodába csak ritkán járok - havi 1-2 alkalom.
Munkarend flexi, de van törzsidő: 10:00-14:00. Én inkább korábban kezdek és korábban végzek mert addig is lehet haladni, amég mások alszanak.
A napi 8 órámból itthonról 6-8 órát ténylegesen ledolgozok, irodából ez inkább 4-6.
Fizetésem br 1.160.000 Ft / hó.
A céghez nem rég csatlakoztam, de szakmán belül főállásban már lassan megvan a 2 évem, illetve elötte 1.5 gyakornokként. Most medior szinten járok, keresett és ritka technológiai ismerettel.
Ajánlani max annak ajánlanám aki hajlamos tanulni, önfejleszteni és érdekli is a dolog. Másképp hamar elvérzel és beragadsz egy szintre.
Építőmérnök vagyok, üzemeltetési terülten. 7-16-ig tart a munkaidőm (pénteken 13-ig), de zömében a kutya nem foglalkozik vele mikor jövök-megyek, a munkám legyen elvégezve.
Reggel közösen szoktunk reggelizni. 7:30-ra beszállingózik mindenki, fél-1 óra reggeli, kávézás, beszélgetés után leülök dolgozni. 11-től már megy a zsongás, hogy ki-mit ebédel és hol, ki kivel tart. Nagyjából fél 1-re cseng le az ebed láz, utána megint van egy tevékeny 2-3 óra, majd kezdi mindenki eldobni a ceruzáját.
Alapvetően én szeretem a munkám. A ténylegesen munkával töltött időm nem túl sok, ellenben az zömében stresszes. Csoportvezetőként dolgozom, a mindennapi problémákba beletartozik a beosztottak nyűge is, amihez bevallom sokszor nincs türelmem, de vezetőként kötelességemnek érzem, hogy igenis "ott legyek nekik", így megerőltetem magam. Szellemileg jól elfáradok nap végére...
A fizetésem bruttó 750 e ft + 4 havi prémium éves szinten, némi cafetéria és cégesautó, amit magánhasználhatok is. A normális telefon, laptop témát nem sorolom ide, szerintem az ilyen szinteken alap.
Építőmérnökként autóiparban nem sok keresnivalóm van és IT-hoz sem hasonlítom a keresetem, mert teljesen külön iparág.
Én a szakmámban a nettó kb. 500 ezer forintos fizetést nem tartom kevésnek, főleg nem évi +2 millió prémiummal és a magánhasználható céges autó is sokat számít szerintem manapság. Van felelősségem, de elenyésző és 4-kor vége a munkaidőmnek. Az építőiparban is lehet nagyságrendekkel jobban keresni, jelenleg kivitelezési területen. Én nem szeretnék kivitelezésben dolgozni, így elvagyok ezzel a bérrel. Családbarát, illetve van mégegy munkahelyem, ahonnan csurran cseppen még ez-az. :) Kényelmesen élhető fizetés mégegy hasonló bevétellel a családban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!