Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudnátok segíteni karrierválas...

Tudnátok segíteni karrierválasztásban, jövőre érettségizek?

Figyelt kérdés

Kitűnő tanuló vagyok egy budai elit gimnáziumban, azonban elakadtam most egy kicsit.

Jövőre érettségi, vár a nagybetűs élet, el kell döntenem merre visz utam. Világ életemben keményen tanultam, küzdöttem sikereimért. Mindig is sebészorvos szerettem volna lenni, ezért SE-ÁOK a cél jövőre, viszont nem ártana egy életképes alternatíva sem. Mindenki pénzből él, az orvos is, ez tiszta remélem mindenkinek.

Ha mégse jönne össze a tervem, úgy gondoltam, hogy elvégzek egy burkoló képzést, mivel ezzel is embereken tudnék segíteni relatíve, nem mellesleg milliókat kereshetnék. Ami ha összejönne a felvételi minimum 10 év lenne, burkolóként meg már iskola közben is tudnék fusizni.

Ti melyiket választanátok? Milyen egy burkoló tagozat mentalitása, motiválják egymást a tanulók, milyen a csapatszellem stb? Esetleg ha volt már valaki itt hasonló helyzetben, kérem ne habozzon.

2022. máj. 4. 14:48
A kérdező szavazást indított:
küzdj az álmaidért, legyél orvos
küzdj az álmaidért, de realitásoknál kéne maradni
legyél burkoló
legyél burkoló, majd utána orvosi
25 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%
Kamu kérdés. Orvos vs. burkoló, LMAO.
2022. máj. 4. 14:57
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
:)) csak a gyakoris trollok hiresztelik ezeket a burkolo fizukat... Irigyek szerencsetlenek... Na mindegy is. Az orvosoknak most volt emeles nemreg, ismerosom 2 ev tapasztalattal nagy korhazba budapest kornyeken 1.2 millio nettot kap, 220 orara
2022. máj. 4. 14:59
 3/20 anonim ***** válasza:
85%
Alapítványi iskola? Balázska?
2022. máj. 4. 15:01
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Ez így nehéz megmondani. Az orvosi nagyon nehéz és szerintem nem szabad elpocsékolni a tanuláshoz való tehetséged, mert nagyon sokan nem vagyunk erre képesek (egyetemistaként szenvedés minden tanulnivaló, kivéve ha gyakorlatot is igényel. A magolás sose ment). Én egyetem mellett végeztem el egy olyan szakmát, amiben el tudok helyezkedni az egyetemi éveim alatt. Közgazdászként ezt megtehettem, nekem inkább matekos volt az első két félévem és nem tanulós. Szerintem mindenképp aknázd ki az orvosit, mert egy nagyon fontos szakma, amire lehet, hogy a jövőben nagy szükség lehet és nagyobb megbecsülést is kaphat (lsd covid helyzet). Nem szeretnék senkit sem megsérteni, mert nagyon nehéz manapság JÓ szakembert találni, éppen ezért abban is lehet pénz, viszont azt bárki ki tudja tanulni. Szerintem ha ügyes vagy és vannak kapcsolataid, akkor egy nyáron le tudod tenni a szükséges OKJ-t, a suli alatt pedig ha akad olyan kapcsolatod, akkor tudod gyakorolni és maszekolni. Sőt nyaranta akár főállásban is végezheted. Szerintem nem kell lemondanod egyikről sem.
2022. máj. 4. 15:02
 5/20 anonim ***** válasza:
77%

"Mindenki pénzből él"

Így van, de szerinted jó pénz a munkavállalásból van?

Na ugye...

Csinálj alapítványt inkább!

2022. máj. 4. 15:02
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy elkéstél vele. 2-3 éven belül két részre fog szakadni a társadalom. Kisebb rész a mai gyk programozó elitből fog állni, akik alatt dolgoznak majd a tömegek. Szóval gyk programozó mesterként jobban járnál, csak a jakuzziban ülnél és laprogramoznád, hogy mi történjen aznap: a szívsebész kit műtsön meg, a burkoló melyik teraszt burkolja stb. Úgyhogy legyél inkább senior gyk programmérnök. 💁🤡
2022. máj. 4. 15:07
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nézz szét az ismeretségi körödben és számold össze hány nyugdíjas orvost találsz és mennyi burkolót. Majd keress fel párat, nézd meg milyen színvonalon él nyugdíjas korában és mennyire aktív fizikailag.

Szerintem megkapod a választ a kérdésedre.

2022. máj. 4. 15:07
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
felejtsd el ezt a burkolós sztorit, tisztességes orvosember ki se ejt a száján ilyen alantas dolgot! jó dolog az orvosi pálya a budapesti elitgimnázium kitűnő tanulóinak, csak a "minden ember egyenlő" mentalitást kell még leépítened. de még van rá egy éved, menni fog. a fizetésed miatt meg ne aggódj, mindenki tudja, hogy az orvosokat folyamatosan tömni kell pénzzel, különben kinyírják a kezükre jutott családtagodat.
2022. máj. 4. 15:10
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Az orvosok brutalisan jol keresnek szoval,ha van lehetoseg 10evig meg eltartatni magad szuleiddel es allamiben fizeti az allam vagy a gazdag szuleid a millas tandijakat akkor mindenkeppen prvoso.Kepezld el 10evig meg kb semmi dolgod nem lesz es full buli az egesz,alapbol statusz hogy valaki orvos..

Mondjuk aki irta hogy burkolot barki kitanulja azert en meg arra azt tudnam modnani hogy ok orvosit is barki elvegzi ha akarja.Persze az inkabb penz kerdese mintsem nagy esz kerdese.Nem tudom miert misztifikaljak tul au emebrek,hogy juj aki orvos az useni es lehetelten atlagos vagy butabb emebreknek..szerintem egy mernok,kozgazdasz,jogasz ugyanugy baromira nehez es ugyanugy vert izzadsz a diplomaert semmivel nem tartom kulonbnek es nehezebbnek az orvosit.

Ha valakinek vam tamogatas az mindenkepp csinalja meg,mert elkepszto penz van benne na meg statusz.Amig leneznek kozgazdaszkent vagy akar jogaszkent addig egy orvost soha nem fognak.

2022. máj. 4. 15:15
 10/20 A kérdező kommentje:

Nekem nincs bajom azzal, hogy fizikai munkát kell végezni.

Szüleim azt mondják, hallgassak a szívemre. Anyum ügyvéd, apu kőműves.

2022. máj. 4. 15:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!