Érdemes a foodpandához elmenni futárnak? Mennyit lehet keresni, milyen az időbeosztás?
Nettóban? Vidéken?
az időmet tényleg úgy osztom be, ahogy akarom? Szeretnék levelezőn elvégezni egy egyetemi szakot, szóval kéne egy olyan, munka ami mellett elég rugalmas ehhez az időbeosztásom
Vidéken biztosan nem lehet több százezret megkeresni. Budapesten is csak úgy, ha valaki széthajtja magát, és lefarag a szabadidejéből, a magánéletéből. Az sem mindegy, hogy milyen járművel futárkodnál. Bringával Budapesten óránként átlagosan 2200-2500 forintot lehet összehozni, de minél jobb az idő, annál kevesebbet, mivel nyáron lényegesen kevesebb a cím.
Egyetem mellett, ha szorgalmi időszakban 150 ezret összeszedsz, az már jónak számít. Lehet, hogy kezdetben úgy tervezed, hogy majd heti 20+ órát fogsz dolgozni, de aztán valószínűleg rájössz, hogy nem tudod/akarod minden estédet az utcán tölteni.
Tipp: ha nappali tagozatos vagy, mellékfoglalkozású egyéni vállalkozóként kata helyett válaszd az átalányadózást.
Lelvelező tagozatosként mennék, szóval olyan heti 30-35 órába. Azért mennék elsősorban a foodpandához, mert emellett könnyen össze lehetne egyeztetni azt, hogy péntek-szombat bejárjak suliba.
Anyagi okok miatt meg nem engedhetem meg magamnak, hogy nappalira járjak
Van egy Fb-csoport futároknak, szerintem érdemes lenne ott is érdeklődnöd, hogy ez a fárasztó fizikai munka mennyire egyeztethető össze a tanulással, meg hogy vidéken reálisan mennyit kereshetsz futárként.
A #3-as által ajánlott YouTube-csatorna fatörzs-vastagságú combokkal rendelkező gazdája rendszeresen indul profi kerékpárversenyeken, tehát sokkal edzettebb és jobb bringákat hajt, mint egy átlag futár, és mivel nem futárkodik mindennap, sokkal kipihentebb is, mint azok, akik heti 5-6 napot végig tekernek. Szóval ne az ő teljesítményéből szűrd le, hogy te mennyit tudnál megkeresni.
Vannak más, pl. irodai munkák is, ahol pénteken hamarabb elengednek. Nem a futárkodás az egyetlen megoldás.
Végzettség nélkül nem nagyon vesznek fel irodába. Ha meg elmegyek egy gyártósorra 3 műszakba, amellett esélytelen levelezőn az egyetem.
Persze lehet, hogy nem a legjobb dolog futárkodni, meg fárasztó, de jobb lehetőséget a jelen helyzetben sajnos nem tudok.
Vannak állások, ahova érettségivel, némi angoltudással és alap számítógépes ismeretekkel felvesznek. Budapesten biztosan, vidéken talán más a helyzet.
Ha fizikailag lefárasztod magad, utána az agyad sem fog úgy, ez személyes tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!