Szerintetek igazságos a 25 év alattiak Szja-mentessége, nem okoz kollégák közti bérfeszültséget?
Nekem az okoz gondot, hogy a 3 és több gyerekesek nem csak SZJA-t nem fizetnek már, hanem lassan járulékot sem.
Az SZJA nem is érdekel, mert az adó, azért nem jár cserébe semmi, de a járulékot azért fizetjük, hogy valamit majd kapunk cserébe (táppénz, nyugdíj, álláskeresési járadék stb.). Ehhez képest ők nem fizetnek semmit a közösbe, de vesznek ki belőle, nem is keveset.
Nálam az igazságtalanság érzete itt kezdődik, nem a 25 év alattiak megsegítésével.
Szerinted ebben az országban bármi is igazságos?
Engem a négy gyermekes anyák adókedvezménye akaszt ki. Tulajdonképpen ha anyósom nem lenne nyugdíjas, ő is ugyanúgy adómentes lenne, holott a gyerekei már több mint 40 évesek! Na szerintem ez a felháborító,hogy egy olyanra kapsz kedvezményt, amire a jogosultságot a múltban szerezted!!! ( Ezt nem is tudom,hogy miért így vezették be, a múltban született gyerekek számszakilag nem segítik elő a magyar népesség növekedését.)
A gyerekesek adokedvezmenye sem igazságos.
Többet keres, és még több szabadsága is van.
Te meg csak dolgozz, adózz, és fogd be... 😃
A feloszto kirovo rendszer lenyege hogy sosem tud bedolni. Sosem lesz olyan hogy nem lesz nyugdij. Mivel mindig lesz aktiv reteg aki termeli a nyugdijasok nyugdijat.
Maximum az lesz hogy a helyettesitesi rata csokken, vagyis az utolso fizetesedhez kepest kisebb lesz a nyugdij mint most.
Egyebkent vannak lehetosegek a rendszer javítására, pl a gyermekvallalas osztonzese, korhatar emelese, esetleg jarulek noveles munkaltatoi es munkavallaloi oldalon. Vagy siman ongondoskodas nepszerusitese.
Soha egyetlen politikai part sem fogja meglepni hogy ne legyen nyugdij. Az egyenlo lenne a politikai onygilkossaggal. Az oszodi beszed elbujhatna.
Esetleg vegso megoldaskent a koktsegvetes terhere kipotoljak a szukseges osszeggel a nyugdijkasszat, vagyis kalkulalt osszeg lesz ez az eves budzseben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!