25 év alattiak SZJA mentessége - Mennyi adót vonnak le, ha a bruttó bérem átlépi a felső korlátot?
Ami ugye elméletileg olyan bruttó 434 ezer forint.
22 vagyok, jó lenne még arra a 3 évre kihasználni az SZJA mentességet, viszont kilátásban van, hogy a keresetem még ebben az évben eléri a br. 500 ezret.
Ilyenkor mi a helyzet?
Csak a korlát feletti összegből kell SZJA-t fizetnem, vagy onnantól már a teljes bérre rábombázzák?
A kérdés kiírása előtt végignyálaztam a NAV, kormany.hu és csalad.hu oldalát de mindenhol ugyanaz a cikk van copy+paste-elve ami erre vonatkozó információkat nem tartalmaz.
Előre is köszi a válaszokat!
Természetesen a teljes béredre vonatkozik az szja levonás.
Br 500-ból levonnak 15%-ot, mint szja. Mellé még a tb.
Első, kár volt ma felkelned.
Kérdező, csak a határ feletti rész szja-köteles, nincs sehol félrevezető infó. Sőt, ha megnézed a nyilatkozatot, amiben kérni lehet, hogy ne vegyék figyelembe, arról is lehet, hogy minden összegig vegyék figyelembe.
Köszönöm a válaszokat!
Ment a zöld pacsi minden hasznos hozzászólónak!
Kis update.
Most kaptam meg a fizum, ez még a kisebb volt de ez is már átlépte a korlátot.
460eFt br. és ebből kaptam 370K-t. Tehát kvázi egy 30-assal átlépte a korlátot.
Megnéztem a bérpapírt és csak a TB-t vonták le, mondjuk az is mocsok drága, közel 90 ezer volt :D
Ahogy láttam SZJA-t egyáltalán nem vontak.
Mégegyszer köszi a segítséget!
Remélem rátalál majd más is erre hátha segít neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!