Igyekszem röviden. Megszűnt a munkám pár hete, babát tervezünk, ez a 3.hónap próbálkozás. Tolni nem akarjuk, mert már 34 éves vagyok, és ki tudja mire jön össze. Controlling területen dolgoztam, diplomaval, nyelvtudassal. Vidéken lakom, egy kisebb városban. Nézegettem a lehetőségeket. Most lenne egy, ami tetszik, szakmába is vág. Viszont nem tudom mivel teszem jobban? Hagyni most az állás keresést és csak a babára koncentrálni, vagy munkát keresni, és pár hónap után eljönni? Nem tudom kinek meddig ér el a keze, és később rosszul jöhet ki, ha vissza akarok térni dolgozni. Az is lehet persze egy fél év múlva leszek csak terhes, de az is, hogy mire egyáltalán kezdhetnék valahol, már látványosan nő a hasam. Nem állunk rosszul anyagilag, viszont sajnos úgy sem, hogy nem érezzük meg a kereset kiesést. A férjem jobban keresett mindig is, úgyhogy gyedre ő menne. Jó lenne valami bevétel, de normális alkalmi munka egyáltalán nincs a közelben, és jó lenne szakmában is maradni.
Ezt ennyi idősen komolyan kérdezed? Kérdéses anyagi helyzetben nem csinálunk gyereket, pont. (amúgy is csak vele tolnátok ki hosszútávon)
Én a helyedben keresnék új munkát és legalább a próbaidő lejártát kivárnám.
2022. ápr. 19. 16:08
2/10 A kérdező kommentje:
Nem kérdéses az anyagi helyzet. Pont. Más a kicsit ki vagyunk számolva és más a nincs mit enni.
2022. ápr. 19. 16:12
3/10 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig van tartalékunk, de nyilván nem cél azt felélni. Még úgy se élnénk fel ha én nem dolgozok. Ki lennénk számolva, hogy ne kelljen hozzá nyúlni, de ennyi.
2022. ápr. 19. 16:15
4/10 anonim válasza:
Akkor azt csinálsz, amit akarsz, a válaszodból az jön le, hogy te minden áron gyereket fogsz csinálni.
2022. ápr. 19. 16:16
5/10 A kérdező kommentje:
Inkább a kérdésre szeretnék választ. Szóval, mennyite tolok ki magammal a későbbi munkavallalas szempontjából, ha most elkezdek dolgozni, aztán be is jelentem a terhességet?
2022. ápr. 19. 16:17
6/10 anonim válasza:
Ha kevés cég van a környéken valószínűleg, meg ha nem is mondjak, de egy két embernek biztos szurja majd a szemét. Aztan az ember lehet önző, az első a saját erdeke, kit érdekel ki mit gondol. De ha mondjuk Budapestről vagy valamelyik nagyobb vidéki megyeszekhelyről van szó ott engem nem érdekelne mit beszélnek. Van ott sok lehetőség.
2022. ápr. 19. 18:36
7/10 anonim válasza:
Szerintem ne várjatok a babával. Nehogy aztán valamilyen okból kifolyólag ne jöjjön időben.
Ha az anyagi helyzet jelenleg megengedi azt, hogy ne legyen fix állásod, akkor maradj otthon. Esetleg dolgozz online és keress egy kis jövedelem kiegészítésnek valót. Nem mellesleg azt később is tudod csinálni még gyerek mellett is és nem is kell elmenned dolgozni.
2022. ápr. 19. 22:52
8/10 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy mekkora volt a fizetésed és mióta nincs munkád? Lehet jobban megérné most rástartolni a gyerek témára, mert még lehet jogosult vagy CSEDre, GYED-re. Ha gondolod segítek privátban kiszámolni, csak írj rám.
Viszont az is járható út, ha próbaidő után rögtön terhes leszel aztán CSED után visszamész.
2022. ápr. 20. 13:09
9/10 A kérdező kommentje:
Írtam is, higy már rajta vagyunk a baba témán,ez a 3.honap próbálkozás. Csedre csak akkor leszek jogosult, ha állományból megyek szülni, az meg vagy összejön vagy nem.
2022. ápr. 21. 11:47
10/10 anonim válasza:
Keress munkát, max próbaidő végén bejelented, hogy terhes vagy, de a CSED után visszajönnél.
Munka reálisan 1-3 hónapon belül akár össze is jöhet, a gyerek meg lehet csak fél év múlva pl. Persze ezt nem lehet előre tudni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!