Egy tapasztalt IT-snek, mérnöknek megéri kimenni mondjuk osztrákba vagy németbe?
Azért ezt az itthonról külföldre home office-olást valaki magyarázza már el, hogyan lehet elérni, mert jól hangzik, de a valóságban rohadtul nem működik.
Én több nagy nevű osztrák/német multihoz is nyertem már felvételt, ami azért nem olyan egyszerű, kell hozzá k*rva jó német tudás meg szakmai tapasztalat valami olyan területen, amiből hiányuk van, hogy megérje nekik egy magyart felvenni, mert azért az mégiscsak hordoz magával kényelmetlenséget/kockázatot.
Én nem említettem sehol, hogy itthonról dolgoznék, végig úgy kommunikáltam, hogy szeretnék kiköltözni meg jaj de kíváncsi vagyok a kinti életre (közbe meg a nagy lósz*rt), de finoman megkérdeztem azért, hogy mi a helyzet a home office-szal. Mindenhol rögtön leszögezték, hogy csak Ausztriából/Németországból lehet dolgozni adóügyi dolgok miatt, azt pedig látják a gépen, hogy hol vagyok. Magyarul kaptam egy jó kis "pofont" azonnal, pedig még csak fel sem vetettem, hogy szeretném átb*szni a kapitalista rendszert (nyugati fizetéssel keleten élni).
Értem én, hogy vállalkozóként kell nekik dolgozni, de egy Bosch vagy Siemens rohadtul nem fog ebbe belemenni, hogy egy magyar senki katás vállalkozóval szerződjenek le, akkor inkább interjúztatnak tovább, aztán úgyis találnak valakit, aki elvállalja sima alkalmazottként, nincs azért akkora nagy hiány, hogy emiatt elsírják magukat.
Vagy ha tényleg alvállalkozásba adnak egy területet, akkor azt tényleg egy normális, valódi cégnek fogják kiadni.
Ahhoz, hogy ez működjön, gondolom valami nagyon speciális tudás és hiteles referencia kell, pl. 3-4 év autóipari beágyazott C++ tapasztalattal nem fog menni, mert arra azért van ember bőven.
16-os olyan cégekhez kell menni, akik contractorokat alkalmaznak. Toggl, HotJar, Toptal stb.
Erről írt már korábban pár válaszoló, a töredékét fogod keresni annak, amit kint top cégeknél kereshetnél alkalmazottként, de többet, mint magyarnak dolgozva.
Ha csak ilyen Siemens/Bosch szinten mozogsz, akkor még simán meg is érheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!