Egy tapasztalt IT-snek, mérnöknek megéri kimenni mondjuk osztrákba vagy németbe?
Ahogy a kettes írja, + nyilván USA, de oda könnyebb cégen belül kimenni.
Egyéni vállalkozóként remote csak akkor éri meg, ha külföldön nem tudsz top cégekhez bekerülni.
Akkor ugyan a töredékét fogod keresni annak, amit a jó fejlesztők odakint, de legalább többet, mint amit Magyarországon keresnél alkalmazottként.
Én próbálkoztam Ausztriában.(IT területen)
A probléma az volt,hogy a kedves "sógorok" nem akarták megadni a senior bért, hanem csak a juniornál kicsivel többet.
Tapasztalatom, referenciáim teljesen mértékben indokolták volna a senior fizetést.
Azzal a bérrel, amit ajánlottam, nem lettem volna sokkal előrébb, mint az itthoni fizetésemmel.
Ja, meg a home office sem úgy működik ám, hogy osztrák alkalmazott vagy, a Balaton partról meg dolgozol.
#5 mar irtak elottem, kulfoldre dolgozni itthonrol max akkor eri meg, ha nem vagy eleg jo. A legjobban fizeto cegek alkalmazotti fizeteseit meg sem lehet kozeliteni egyeni vallalkozokent.
A magyar putri helyett pl. meg a magasabb CoL-t beleszamolva is jobban megeri kimenni mondjuk Londonba egy Facebook-hoz 7-8 millio bruttoert, ingyen ettermi reggeli+ebed+vacsoraval, mikozben az eves bonuszod fedezi masfel evnyi berleti dijadat London belvarosaban.
Es persze a remote igy is opcio (csak nem orszagok kozott), ha ahhoz van kedved, dolgozhatsz valami angol kisvarosbol/falubol.
"maximum alvállalkozóként, de arra meg a legtöbb cég nem partner"
Egy frászt nem! Se szeri se száma az olyan ajánlatoknak, ahol vállalkozói szerződéssel tudsz dolgozni külföldre. EU-ba és USA-ba is.
"ha ahhoz van kedved, dolgozhatsz valami angol kisvarosbol/falubol."
Hát ezerszer inkább egy angol vidéki kisváros, mint a nagy és büdös London.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!