1 éve jöttem a gyárban munkámra nem panaszkodhatok és elégedett vagyok a fizetéssel is havi (200-250 közt ingadozik)
van egy gyerekem és most jön a második, nyilván mint minden normál ember szeretnék minél többet megadni nekik, de most sem panaszkodhatnak átlag emberként élünk
viszont azelőtt hogy ide jöttem volna 2 hetente kerestem ennyi amit itt egy hónap mulva kapok meg! (igen dupla annyit kapptam) több munkáért dupla pénz, de enne megvolt a fortélya is mert 2 hetente egy napot láthattam a családom, (egy hónapban egyszer) ezért ott hagytam elég volt 8 hónap ebből.
#28: Mint írtam, félre tenni nem biztos, hogy tud. És ez EGY emberre vonatkozott. Ha már gyerek van, oda két szülő kell amúgy is.
Kaja 60 ezerért álom? Mi ketten a feleségemmel 100-110-ből kijövünk. Hétköznap kifőzdéből rendelünk, egy menü 1500 forint, hétvégén főzünk, amiből sok esetben hétfőre, esetleg keddre is marad. Vitamint nem szedünk, de sok zöldséget eszünk. A Covid-ot 2 oltással benyaltuk mi is, de egyébként évek óta nem voltunk betegek.
2022. ápr. 13. 13:48
32/39 anonim válasza:
Van a vilagon glutén érzékeny, tojás érzékeny, és autoimmun beteg is, aki nem ehet mindent is. Na mindegy. Kikovetem ezt a kérdést, van jobb dolgom is, mert úgy látom ha neked ez meg az megoldható, akkor másnak is kutya kötelessége, h az legyen. Szép napot mindenkinek.
2022. ápr. 13. 14:04
33/39 anonim válasza:
Ja, bocsánat... persze, vannak különböző allergiák, akkor persze, hogy más a helyzet. Én most egy normál étrendre gondoltam.
Amúgy a feleségem pl. laktóz érzékeny, neki laktózmentes tejet veszünk, 250 forint helyett 350 forint, havi szinten kb 1000 forint plusz kiadás.
2022. ápr. 13. 14:34
34/39 anonim válasza:
33!
És a kifőzdében, h kerülitek ki a tejjel készült dolgokat? A laktózérzékenységnél nemcsak a sima tejet kell kicserélni, hanem a készételeknél is nézni kell az ételek összetevőit is. Ha megnézed akkor egy egyszerű sonkában is van laktóz. A kb 1000 forint plusz kiadás kamu, mert annál sokkal több.
2022. ápr. 13. 14:46
35/39 anonim válasza:
#34: Hát azért ilyen durva mértékű nincs az érzékenysége. Kerüljük a tejfölös ételeket, itthon meg laktózmentes tejet/tejfölt használunk. Ennyi.
Nem mellesleg nálam anno végeztek laktóz intolerancia vizsgálatot és _elvileg_ én is laktózérzékeny volnék az alapján, mégsincs semmi bajom. Az igaz, hogy én nagyon ritkán iszok tejet.
2022. ápr. 13. 14:50
36/39 anonim válasza:
Felnőtt ember már ne mutogasson vissza a családjára, a sajat döntéseit hozza meg.
2022. ápr. 13. 17:02
37/39 anonim válasza:
#36 de sajnos valamennyire vissza lehet mutogatni. Mert nem mindegy a start. Minusznak a minuszabol nehéz építkezni. Persze meg kell minden tőlünk telhetőt tenni, de akkor sem mindegy, ha el akarsz érni valahova, azt milyen messziről indulva kell megtenned. Nem indulunk egyforma esélyekkel az életben. Van, ahova más kemény munkával csak mondjuk 50 éves korában jut el, míg másnak könnyedén, segítséggel 25 évesen megvan. És akkor ha a kevésbé szerencsés illető azt mondja 30 evesen, h "én is tarthatnék ott ahol más, ha segítenek a szuleim, vagy olyan családba születek", akkor az vissza mutogat? Nem hanem tényt közöl. A start mindent meghatároz. Igen a kártyákkal mi játszunk de a lapjárás is ugyanolyan fontos. Aki jól játszik és jó a start sokkal nagyobb előnyben van, mint aki szar lapokkal kapta a leosztast vagy idő közben nyelt be rossz lapokat. A start nagyon fontos. 18 evesen meg nem feltétlen látszik de sokszor ez olyan mint egy kis rianas aztán mire az ember észbe kap, elsodródik több szaz kilométerre. A családi háttér sajnos igenis nagyon fontos. Nem lehet arra mutogatni életünk végéig, de sajnos meg tudja határozni a merre hogyant élethosszig. (igen jöhetnek a bezzeg én is ilyen olyan helyre születtem és ilyen olyan fasza életem lett siker sztorik. Én is szar helyre születtem és viszonylag jó életét sikerült 40 eves koromre elérni. De nem 25re. A házam sem az enyém még teljesen, és orvos se leszek soha, akár mennyire is szerettem volna afelé orientalodni. Satobbi. A start nagyon fontos. )
2022. ápr. 13. 17:37
38/39 anonim válasza:
Jó, tanárból is csak bölcsészből van sok, amelyik szakhoz ész is kell, hiány van. Nem véletlenül keresem magam taknyosra vegyészmérnökként abból, hogy kémiából, fizikából, matematikából készítek fel érettségire diákokat délutánonként. Kb. bármennyit elkérhetek, úgyis kifizetik.
2022. ápr. 13. 17:38
39/39 anonim válasza:
#37: Na igen. Bill Gates is mondhatná, hogy kemény munkával mindent el lehet érni, csak az a nem mindegy, hogy az apja már eleve vagyonos volt és, hogy anno emiatt jutott be a Harwardra...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!