Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel foglalkozik a sok 25 év...

Mivel foglalkozik a sok 25 év alatti, akiknek menő autójuk és saját lakásuk van?

Figyelt kérdés

Sok hozzászólást olvastam a gyakori kérdéseken, hogy le vannak nézve azok a fiatalok (30 év alattiak) akik dolgoznak, de nincs saját lakásuk és a szülőkkel élnek.

Sok egyetemi hallgatótól meg azt is elvárják, hogy egyetem mellett dolgozzon

2022. ápr. 9. 19:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
84%

Kétlem, hogy többségüknek saját erőből tellett volna rá. Nyilván vannak kimagaslóan tehetséges és/vagy szerencsés fiatalok akiknek ez a képességeiknek köszönhetően összejön, de ők egy nagyon szűk kisebbség. Akiket én ismerek, nekik a szüleik legalább egy lakást vettek, és legfeljebb egy jó autóra szedték össze maguk a pénzt. Vagy vannak akik a családi vállalkozásban dolgoznak, nekik nem kell évekig lépkedni a ranglétrán egy jó fizetésért.

Akár hogy is számoljuk, egy normális lakás és egy jó autó együtt legalább 30 millió forint. Ha 18 éves korodtól dolgozol és 25 éves korodra össze akarod szedni a pénzt, akkor több mint 300 ezret kell félreraknod minden hónapban hét éven keresztül 3,5%-os kamat mellett. Ha 18 évesen elmész külföldre betanított munkásnak akár össze is jöhet, de élni vagy tanulni ne akarj mellette. Csak meló és spórolás. Ha tanulsz, akkor 25 éves korodra nehezen jön össze, de utána könnyebb lehet attól függően hogy mit tanultál.

2022. ápr. 10. 00:46
 22/35 anonim ***** válasza:
90%

40 millás lakásra nem adnak annyi csok-ot

Ha min. 3 gyereket vállal, arra meg a 40 milás lakást nem fogadják el.

2022. ápr. 10. 04:12
 23/35 anonim ***** válasza:
40%
Legyen méh-teleped, aztán 22 évesen porshe vihet halálba
2022. ápr. 10. 05:56
 24/35 anonim ***** válasza:
72%
Anyuciék a seggük alá toltak egy lakást, így az albérletpénzt össze tudták spórolni kocsira. Aztán ha az ember szóvá teszi, hogy nem mindenki indul ilyen szerencsés helyzetből, akkor még nekik áll feljebb, meg közlik, hogy nyilván anyámék is béna szarok voltak, hogy nem tudtak nekem lakást venni.
2022. ápr. 10. 07:43
 25/35 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó ez így megtört? ( veled is)?
2022. ápr. 10. 08:07
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
megtörtént, csak a teló... :)
2022. ápr. 10. 08:08
 27/35 anonim ***** válasza:
95%
Minden évben félreteszek 1 milliót, de kb annyival drágulnak a lakások is xd Lehet jobb lenne elinni meg elnőzni xd
2022. ápr. 10. 08:29
 28/35 anonim ***** válasza:
73%
lakás megvették a szülők meg 2008 előtt, a kocsit meg kihozza lízingre apu vagy anyu a cégére. Amíg nem látsz tulajdonosi lapot, addig nem az övé sem a lakás sem az autó.
2022. ápr. 10. 09:09
 29/35 anonim ***** válasza:
86%
25: igen, megtörtént, többször is, élőben is, itt az oldalon is. Volt hogy szó szerint, volt hogy kicsit szofisztikáltabban.
2022. ápr. 10. 09:12
 30/35 anonim ***** válasza:
35%

Nos…

Autószerelő barátom 20 éves kora óta dolgozik a szakmába. Jól tud németül 1.5 évet volt is kint. Most ausztriába ingázik havi 1700 euróért. Ingatlanja nincs, de drága autója van. (24 éves)

Másik barátom mozdonyvezető. Nincs emberük szóval azért kell túlóráznia plusz még SZJA mentes 450-500-alatt még nem nagykn keresett.

Én 17 éves korom óta dolgozom. Furgonoztam vállalkozásban illetve alkalmazottként is (nemzetközibe) most CNC-zek. Én is SZJA mentes vagyok. Amikor nem volt így elszállva az ingatlan piac plusz az építőipar, még akkor vettem 1 millióért ingatlant árverésen. Rendbe lett rakva a ház és most lehet benne lakni, bár ez mellett olcsó autóm van. Pluszba még több mint 1 évig SZJA mentes vagyok.

2022. ápr. 10. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!