Mire mondják, hogy "multinál dolgozni"? És mi az ellentéte?
Sokszor úgy érzem, emberek nem is tudják, mire mondják ezt a kifejezést. (pont mint az értelmiségit) Ennélfogva én se tudom.
Egy ismerősöm a napokban azt mondta: multinál már nem bírnék dolgozni...10-12 órát naponta...
Hiába kérdeztem, nem derült ki, mi a mostani munkahelye és munkaköre, ahol ezek szerint nem olyan sokat dolgozik. Mi lehet az, állami cég? Ott kevés meló van, vagy mi? Ha beülsz egy állami céghez, ott láblógatás megy?
"Hátrányok: személytelen légkör, túl sok humán és szakmai folyamat, belső politika, túlmenedzselés. Mesterkélt céges kultúra, diverzitás erőltetés."
Ezek milyen konkrétumokban nyilvánulnak meg nálad? Én is fejlesztő vagyok amerikai multinál, de otthonról dolgozva semmit nem érzékelek ezekből.
Nem kellene a saját tapasztalatod alapján általánosítani.
Multi alatt általában itthon működő nemzetközi cégeket szokták érteni. Ellentéte kb a magyar kkv. De vannak magyar multik is.
Nem minden multiban kell túlórázni, általánosságban jobban figyelnek a munkavállalók jogaira, mint a kkvk. Pl utóbbinál simán előfordul h nem engednek el szabira vagy csúszik a fizetés és hasonlók. Multinál ez pl klasszisokkal ritkább.
A másik, amit az ellentéte alatt érthet, az az állami szféra: lusta, tehetségtelen, kiégett emberek gyűjtőhelye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!