Ha külföldre szeretnék költözni, és ott munkát vállalni (nincs konkrét célország még), kell angol nyelvvizsga, vagy elég a tudás?
10!
Mondjuk ugy, hogy nem vagyok hulye? 10 éve élek Hollandiában, nincs olyan, amit ne tudnék elintezni, elmagyarazni vagy megerteni, max rossz sorrendbe teszem a szavakat, női ragot teszek a férfi helyett és sima múltidőt használok befejezett helyett. Tökéletesen működik, de emiatt a vizsgám nem sikerülne.
"Mondjuk ugy, hogy nem vagyok hulye?"
Jobb ez kérdésnek, hidd el. Aki "10 éve élek Hollandiában, nincs olyan, amit ne tudnék elintezni, elmagyarazni vagy megerteni", és képtelen egy nyelvvizsgát letenni, hát, annak valamijével valami van...
Drága kedves kötözködni kívánó 12! Maradjunk annyiban, hogy a világon semmi okom nincs arra, hogy nyelvvizsgázzak. Nincs szükség rá se a mindennapjaiban, se a munkamban, se úgy egyáltalán az életemben. Az egyetlen dolgog, amihez szükséges lenne, az az állampolgársági kérelem. Nos, 5 év múlva az ún. optieprocedure igénybevételével kerelmezhetem, kemény 200 euróért. Amúgy 945euro a kérelem, plusz a négy részből álló nyelvvizsga és allampolgarsagi ismeret vizsga 250 euro. Nos, köszi, a 200 megfelel majd.
Szeretnél még kötözködni? Mondd, miért fáj neked, hogy képes vagyok jol kommunikálni nyelvvizsga nelkul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!