Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha külföldre szeretnék költözn...

Ha külföldre szeretnék költözni, és ott munkát vállalni (nincs konkrét célország még), kell angol nyelvvizsga, vagy elég a tudás?

Figyelt kérdés
Természetesen tudok angolul, csak nincs róla papírom. Külföldön mennyire foglalkoznak a papírokkal? Mert ha érdekli őket, akkor azon ne múljon, megcsinálom, de ha nem fontos, akkor inkább azt az időt és pénzt abba fektetem bele, hogy elkezdek egy új nyelvet tanulni.

2022. ápr. 6. 10:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem kell papír, viszont az nem árt hogyha értesz valamihez és van normális tapasztalatod.
2022. ápr. 6. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvvizsga nem a valós nyelvtudást mutatja meg szerintem. Ha valaki egy kicsit makog, simán megcsinál egy közepet. Típusfeladatok, begyakorlod, megcsinálod.

Külföldön meg senkit nem érdekel a papír, a gyakorlat számít.

2022. ápr. 6. 11:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld úgy nézni, hogy Magyarországon sem érdekel senkit a magyar nyelvvizsga, hanem ugye magától értetődő alapnak tekintik, hogy tudsz magyarul, ha meg egy külföldi úgy megy dolgozni hogy nem tud, akkor csak az ő baja, ha emiatt nem tudja megcsinálni a munkáját és kirúgják, vagy ha nem tudja elmakogni az igényeit és megrövidítik, vagy nem tudja értelmezni a munkaszerződés szövegét és ott verik át ahol akarják.

Más országokban is ugyanígy van az ő nyelvükkel.

Mármost ahhoz képest hogy nincs konkrét célországod, az angolt kérdezed. Angol anyanyelvű országban az vonatkozik az angolra, amit írtam. Más nyelvű országokban az első és alap, hogy az ő nyelvüket értsd, az angol csak utána jön mint plusz, így addig az angol majdnem hogy nem releváns, hacsak olyan helyet nem találtál, ahol az angol a kifejezett munkanyelv.

2022. ápr. 6. 11:46
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvvizsga akkor kell, ha van valami magyar diplomad, amit el szeretnél külföldön fogadtatni. Akkor pedig speciális nyelvvizsga kell az adott szakmára vonatkozóan, abból is olyan, amit adott országban elfogadnqk.
2022. ápr. 6. 11:49
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

#3: Igen, ebből kiindulva nekem is az első gondolatom Anglia lett volna, mivel angolul tudok. Viszont ahogy keresgéltem állásokat, magyar közvetítőkön keresztül találtam más országokban is állásokat, ahova nem kérik az adott ország nyelvét, elég az angol.

2022. ápr. 6. 12:25
 6/13 Thunderfairy ***** válasza:
55%
Én úgy tekintek a nyelvvizsgára hogy arra jó hogy biztos legyek az adott szintű nyelv tudásba. Például, te azt mondod hogy szewrinted beszélsz C1-en, de ha közben meg csak B2-őt sikerűl letenni akkor mégsem vagy C1-en. Nyelvvizsga esetén olyant kell választani amit szinvonalasnak gondolsz. Tlc, Telc, stb. Olyat amit külfőldőn is elfogadhatnak ha kérik.
2022. ápr. 7. 12:28
 7/13 anonim ***** válasza:

Thunderfairy!

Nos, a nyelvvizsgak mindegyike a nyelvtant tartja lényegesnek, nem a kommunikációs készséget.

2022. ápr. 7. 15:22
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

7.: A nyelvet helyesen kell használni, de ezt csak akkor tudod megvalósítani, ha amúgy kommunikálsz. Ha csak makog a delikvens, akkor azzal nem javít a helyzetén, hogy mondjuk felsorolja a rendhagyó igék táblázatát.

5. (kérdező) Nem kérik az adott ország nyelvét, mert elvileg abból indulnak ki, hogy érted. Mármost eléd tolnak egy holland, dán, svéd vagy norvég nyelvű munkaszerződést. Ha nem írod alá, nincs állásod. Ha aláírod, azt sem tudod, hogy mit írtál alá, így azért elég aggályos. A legtöbb cégre rá lehet keresni, hogy általában megbízható-e, se semmi nem garancia.

2022. ápr. 8. 12:41
 9/13 anonim ***** válasza:

8!

Tudok kommunikálni angolul és hollandul. Nem tökéletes, de mindenki megerti. Egyikből sincs nyelvvizsgam és nem is lesz, mert a nyelvtan nem megy.

2022. ápr. 8. 12:48
 10/13 anonim ***** válasza:

"Nos, a nyelvvizsgak mindegyike a nyelvtant tartja lényegesnek"

Ez így volt 1980-ban, amikor nem volt több nyelvvizsga, csak egy. :D

"tudok kommunikálni angolul és hollandul. Nem tökéletes, de mindenki megerti. Egyikből sincs nyelvvizsgam és nem is lesz, mert a nyelvtan nem megy."

Ha nem megy a nyelvtan, honnan tudod megállapítani, hogy mit mond a kollégád, Joe megütötte Jimet, vagy Jim megütötte Joet?

2022. ápr. 8. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!