Gáz, ha ott hagytam 4 hónap után az első munkahelyem?
Fiatal, 19 éves fiú vagyok, a sulival végeztem, az érettségim másodikra sikerült és emiatt nem juttam be arra az egyetemre, ahová akartam és láttam már az első két hétben, hogy nem nekem való így gondoltam, hogy ilyen nehéz időkben az időt meg a pénzt nem lehet pazarolni, azt mondtam megyek dolgozni 1 év kihagyás után, jövőre hátha sikerül bejutni.
Első munkahelyem egy tejfeldolgozóba vitt a sors automatizált gépkezelő lettem, nagyon hamar meg tanultam, de az a helyzet, hogy nem épp olyan könnyű a munka, mert nem ritka annyit kell dolgozni, hogy a hátamon az izzadság folyik le, utána be a 3C huzatos helyre.... Mindezt 2 euróért óránként . Ahol 8 óra alatt 4 magammal 30.000 eurós profitot csinálunk a gyárnak.
Hónap végén 500 euro a fizetés, akkor lehet látni, hogy rengeteg idő rámegy., láttam, hogy van traktor iskola (itt Romániában külön sulit kell járni Tr kategóriáért) és be is iratkoztam, itthon is van traktor és értem is nagyon jól, hát mondom kihasználom a lehetőséget és nem reszkirozok b kategóriával, utána tudtam meg, hogy a traktoristák kapnak havi 1000 eurót is, még amellett én jobban is szeretem és könnyebb meló is mint amit végzek jelenleg, így hát felmondtam, mert van jobb lehetőség. Szerintetek mennyire gáz az, hogy ilyen gyakran váltogatok? Körülöttem lévők nem igazán nézik jó szemmel mindezt.
Ha ez volt az első munkahelyed, és 4 hónap után leléptél, akkor mit jelent az, hogy "ilyen gyakran váltogatok"? Egyszer felmondtál nabumm, üdv a való világban. Ha "traktoristaként" jobban el tudod magad képzelni és szereted mindamellett hogy még jobban is keresel, hát valószínűleg jó döntést hoztál feltéve hogy addig van aki eltart.
Erre szintén kiváncsi lennék, hogy jött ki neked vagy nektek a matek:
"Ahol 8 óra alatt 4 magammal 30.000 eurós profitot csinálunk a gyárnak.".
Az egyik ismerősöm első munkahelye szintén egy tejüzem volt, ő két hétig dolgozott ott. (Mondjuk neki diákmunka volt, nem ebből kellett magát eltartania.)
A leírásod alapján jól döntöttél, mert az előző munka körülményei nem voltak jók, és màr van is mâs a terveid közt. A lényeg, hogy ne lustálkodj, tegyél azért, hogy olyan munkád legyen, amivel elégedett vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!