Hogy lehet ennyire elegedett az alacsony fizetesevel?
Van egy baratnom akivel midnig veszekszunk a fizeteseken.Mivel szerintem a diplomaval ami piackepes jarhat egy jo fizetes. Meg 1 evvel ezelott palyakezdokent engem netto 300 felett felvettek es mondtam ez tok jo,de remelem hogy nem ragadok ezen a szinten tehat emelik 1 ev mulva .O 240e keresett x ev utan is es kioktatott,hogy ennyit soha sehol nem fogok kapni tobbet,alomvialgban elek ez rengeteg penz, (o is szakmaban dolgozik,csak o diploma nelkul )es o kb ugyanazokat a dolgokat csinalja,keves feleloseggel. En viszont foylamatosan uj doglokat kapok,fejlodhetek stb..
A lenyeg,hogy iden mikor jott a nagy inflcio ,stb mondta, hogy o nem is ker emelest a semmi munkajara. Megdobbentem… mondtam neki,ha le is értékeled a munkadat de inflacio van azt azert kerhetned…lassan a minimálbéresek szintjen lesz…
De vele errol nem lehet beszelni…viszont az egeszben az a legdobbentesebb ,hogy ugyanoda jarunk pszichológushoz es emeltek az arakon 9rol 12 ezerre.En mondtam,hogy ez nagy emeles hirtelen es lehet ennyit nem fogok kifizetni,o meg kardoskodott ,hogy ez semmi nem nagy osszeg es minden szolgaltatassal igy van a fodrasz olcsó 20-25e megerdemlik ,es nem ertem a kis fizetesebol hogyan fizeti ki? Sajat magat leertekeli,hogy az o munkaja egy nulla es minden diolomase is az nem erdemlnek semmit ,a szolgaltatok kerjek el a fizetese felet az jol van ugy?
Nem birom megerteni ezt a mentalitast.De o az aki gyereket is vallalt a semmire…persze anyos apos tartja el oket,de a fizetese rendben van…
Azert tart itt az orszag ahol,nekik az evvegi bonusz 50e es boldogok..es ha beszelnek vele hogy rosszul latja meg te leszel leoltva,hogy mit kepzelsz …
Miért nem számít jó fizetésnek 200 nettó?
7 éve még a régiónkban 70-100 nettó között keresett a legtöbb ember, fele haramdannyit kerestek az ember 5 éve, most meg miért panaszkodnak erre?
2014 környéken még nem volt ritka a 3 műszakban 60 ezer nettó, vagy szakmunkásként a 80 nettó, ma meg ezeknek duplája, triplája a fizetés.
Miért kéne ugyanúgy vélekednie bármiről, mint te, kérdező...??
Más preferenciái vannak.
Miért vájkálsz más életében?
Amúgy pedig a pchichológusoddal beszéld meg ezt a témát, ha annyira nem érted a mentalitást.
Ő biztosan elmagyarázza neked, hogy miért csípődött be nálad ez... :D
11,pesten 200bol hol elsz meg ? Csak kerdezem. Esetleg arra eleg,hogy esetleg tesztab kihúzd ho vegeig bezárkózva ..mondjuk o se kolt kb semmire mivel mindent fizetnek nekik otthon,meg a ferje besegit neki a minimalis kiadasokban .
Kedves kotekedok leirtam,hogy allandoan vita targya ez a dolog,ezerszer kerdeztem mar ot errol,de nem tudjuk egymast megerteni.Azert irtam ki,mert hatha valaki megnagyarazza,hogy o neki meirt alom fizu szinten a 240 pesten(ezt kihagytam ,hogy fovaros nem videk)es miert gondoljak ezek az emberek ugy,higy diplomas nem erdemel nagyobb bert stb.. sokszor osszevesztem vele ezen ,szoval azert mostansag mar kerulom a tenat el sem mertem mondani mennyi emelest kaptam,mert lecsesz,hogy ot a penz nem erdekli egyaltalan..ha valaki el van tartva talan ertheto..de mint masok is irtak ilyen mentalitas mitt fizetnek egyes cegek megalazo bereket,mert xy igyis elvallja es meg csendben is lesz ,hogy nilyen jo dolga van….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!