Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen alacsonyak a...

Miért ilyen alacsonyak a bérek Magyarországon?

Figyelt kérdés

Érdekelne mindenki véleménye. Az imént vitatkoztam egy ismerőssel, mert olyan dolgokat szokott venni, amik "leestek a kamionról" (ha értitek mire gondolok. Mondom ez nem túl legális, erre az volt a válasza, hogy hatalmas nyereséggel működnek hazánkban nagy cégek, akik fizetni meg semmit nem akarnak a dolgozóknak. Akkor ez mennyire legális? Erre nem tudtam mit mondani.

Nektek mi a véleményetek?

2022. febr. 1. 15:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Pedig csak annyit kellett volna mondanod, hogy teljesen legalis.
2022. febr. 1. 15:09
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem tudtál rá mit mondani? Akkora haszonkulccsal dolgozik egy cég, amekkorával akar. Ha túl naggyal teszi, akkor nem veszik meg a szolgáltatásait/termékeit. Ha megveszik, akkor meg miért dolgozna kisebbel?
2022. febr. 1. 15:12
 3/20 anonim ***** válasza:
79%

Mihez képest alacsonyak és milyen munkakörben? Mert nyugathoz képest minden bér alacsonyabb itt és a futószalagdroidok bére mindenhol alacsony.

Annyit fizetnek az embernek, amennyi értéket kitermel.

2022. febr. 1. 15:47
 4/20 anonim ***** válasza:
59%
Itt azzal van a baj, hogy a legtöbb vállalkozó már így is nyugati életszínvonalat tud teremteni magának, mivel nyugati árak vannak. Csak a dolgozóit felejti el megfizetni,
2022. febr. 1. 15:48
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A bérekhez képest majdnem minden drága itt lassan. A nyugati cégek hatalmas hasznokat húztak be az elmúlt években.

Pár hete olvastam egy cikket, h ők a bankok a kihelyezett hitelek kamatát azért tudták sokkal tovább alacsonyan tartani Mo-on mint külföldön, mert még így is nagyságrendekkel magasabb volt a marginjuk rajta. De elég csak belegondolni abba, hogy az összes tartós fogyasztási cikk ugyan annyi (vagy több) itthon mint külföldön, ehhez képest a fizetés, üzemeltetési költségek sokkal alacsonyabbak. Az ÁFA árnyalja ugyan a helyzetet, mert az szeretett kormányunk legnagyobb örömére továbbra is a legmagasabb az EUban és a környező országokban.

Szokás azt mondani, azért élnek jól nyugaton, mert mi rosszul élünk, és azért élünk mi "jól", mert tőlünk keletre még rosszabbul élnek...

2022. febr. 1. 15:52
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

kb svájci árszint van, ha a bérekhez viszonyítjuk az árakat.

Átlag ember (értsd nem informatikus/ kőműves vállalkozó béla) jó esetben keres 240 nettót.

Saját ingatlan nélkül ez éhenhaláshoz elegendő.

Ez a 5-6%-os infláció egy nagy kamu, ahogy van. Minimum 20-30%

1 kg normális kenyeret nem kapsz 800 ft alatt, csak a légbuborékos albán fehér kenyeret 500ért.

2022. febr. 1. 16:09
 7/20 A kérdező kommentje:
Dolgoztam élelmiszeriparban, konkrétan egy nyugati multinak. Ilyen 60 milliárdos nettó árbevételt termelt, a szalagon meg 120 nettóért haltak éhen az emberek 3 műszakban. Tudom, hogy az élelmiszeripar eleve nem fizet sokat, de ez valahol egy kicsit akkor is túlzás.
2022. febr. 1. 16:10
 8/20 anonim ***** válasza:
36%
Ennyit ér a magyar piacilag.
2022. febr. 1. 16:30
 9/20 anonim ***** válasza:
77%
Miért lett lepontozva a 4es válaszadó, amikor a igazat írta?
2022. febr. 1. 16:40
 10/20 A kérdező kommentje:

Ezt most azért sem értem, mert sok cég ide jön. Mondjuk amit itt letudnak gyártani, azt gondolom nyugaton is, vagy nem? Ott sem lehet különböző a gyártás, ha ugyanarról a termékről beszélünk.

Akkor nyugaton mégis miért több a bér, itt meg miért kevesebb? A számok nem hazudnak, valamit én értenék félre? Itthon több a költség, mint nyugaton? Nem értem.

2022. febr. 1. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!