Van értelme IT-n belül tanulni bármit is 26 évesen úgy hogy semmi előképzettségem nincs?
Van.
De azzal nem árt tisztában lenni, hogy ahhoz, hogy munkát is találj nem elég csak tanulni. Gyakorolni kell, bele kell tenni az időt, hobbi projektek, hogy munkához legyen legalább viszonyítási alap a tudásodról.
IT mindenhova kell, még ha nem is konkrétan dolgozol az adott szakmában.
Viszont nagyon tág az IT mint munkakör. Én gazdaság informatikusként végeztem 2020-ban, ez annyira nem keresett szakma.
Programozás az IT-szektoron belül elég felkapott.
Ha van érzéked a matematikához és a logikus gondolkodáshoz, akkor a programozás területén érdemes képezned magad.
Én úgy vagyok vele, hogy egy adot programozási nyelvre kell specializálódni.
Ez nem lesz 2 perc, és a fél éves képzéssel se sokra mész. Ez hosszú távú beruházás, de előbb-utóbb megfogja érni, ha érdekel is a téma.
Csak azért, mert a csapból is az folyik, hogy informatikust keresnek, azt ne hidd el.
Informatika elég tág fogalom, elég tág bérezéssel és igényekkel.
Ha a jövedelem miatt szeretnéd tovább képezni magad, akkor menj cnc vagy heggesztő vagy bármi egyéb szakmai irányba. A villany szerelés és az IT kombinációja elég jól jövedelmez most és a közeljövőben is sztem.
Én most próbálok átállni az okos otthonokra és specializálódni.
Mit jelent hogy semmi előképzettséged nincs?
Valami minimális affinitásod van azért az informatikához, vagy ha teszem azt bios-ba ki kell választani az elsődleges boot eszközt az is kínai? Mert ha az utóbbi, akkor azért elég rendesen hátrányból fogsz indulni.
Hát... őszintén, az átlag informatikus pista-béla, már 10 éves korában kockaként kezdi, vagy nagyon jó gimnáziumban alapozott matematikai tudással kezd bele ilyen képzésekbe, és sokan így se tudják tejesíteni az elvártakat.
Egy próbát megér mindenképp, de mi érdekel főképp? Grafikus akarsz lenni, programozó, rendszergazda vagy mi?
Kb olyan ez a szó, hogy informatikus, mint szakmunkás.
"Grafikus akarsz lenni, programozó, rendszergazda vagy mi?"
A Grafikus az pont annyira "IT" mint a gizike aki egész nap annyit csinál hogy excel táblákba pötyögi be emberek nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!