Nem pályakezdő pedagógus ( alt.isk, gimi) mennyit keresnek most, ami miatt sztrajkoltak?
Garantált bérminimumot. Mint egy akármilyen szakmunkás, aki minden második reggel seggrészegen tántorog be (vagy be sem nagyon tántorog) a melóba.
Minimális ágazati pótlék esetleg, ammi kiegészíti.
Egy szakmunkás csak papíron keres bérminimumot. A valóságban zsebbe megkap nettó három-négy százezret is. (írom ezt szakmunkásként)
Nem csak a pályakezdő kapja a bérminimumot, egy alapszakos diplomával pl. 14 évig nem emelkedik a fizetése. Tehát akkor is a nettó 172 ezret kapja.
Anyum 16 éve tanít, mesterdiplomával, gimnáziumi tanárként, pótlékkal együtt kap nettó 230 ezret. Ha apám nem keresne jól, éhen is halnánk.
Egy szakmunkás csak papíron keres bérminimumot. A valóságban zsebbe megkap nettó három-négy százezret is. (írom ezt szakmunkásként)
Álmodik a nyomor. Azért ahhoz kell dolgoznod pár évet, hogy érjen ennyit a munkád.
Nem én vagyok a 3-as válaszoló.
De én pl. 2 év tapasztalattal sík/csőlézer kezelő/programozóként műszak függően nettó 2000/3000be vagyok.
8 órába hétfőtől péntekig.
7végén bármikor be jöhetek túlórázni(nettó 3.5k) + szja mentesség.
De még egy be tanított csiszoló is nettó 1600-1800ba van 1 műszakba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!