Ha pályakezdőként most kezdek el dolgozni, kell minimum 365 napot dolgozzak és utána tudok GYES-re menni, ugye? De már a pocakban lehet 1-2 hónappal azelőtt? Hogy megy ez?
Érdeklődés.
Köszönöm!
Igen.
De én nem mertem kockàztatni. Jól is tettem, mivel a 6. héten tàppènzre kellett mennem vészes hànyás miatt.
Egyébként előbb csed, gyed majd gyes van.
Szóval 1-2 hónappal előbb elkezdhetitek a babaprojektet, de ha összejön, és ne adj Isten feküdnöd kell v vmi, az nem olyan jó :/
Gyest, akkor is fogsz kapni, ha nem dolgozol előtte, ez kb 25 ezer.
A gyed az akkor jár, ha az elmúlt 2 évben van 365 nap munkaviszonyod, és ha a szülés időpontjában is van hatályban lévő munkaszerződésed.
Ha ezek a feltételek megvannak, és a baba születésekor megvannak a kellő napjaid, akkor 1-2 hónappal a pocakban lehet.
Köszönöm!
Júliusban végeztem, és most kezdek el dolgozni, így a kieső 2-3 hónap nem gond?
Végülis még úgyis csak terv szintjén áll minden, lehet meglesz simán a 365 nap is, több mindentől függ, csak érdeklődni akartam :)
Értem, így is volt a terv, csak kíváncsi voltam pontosan a folyamatra.
Nagyon köszönöm!
Akik lepontoztak, ajánlom figyelmükbe:
"– a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejéből 180 napot,"
beleszámítanak a gyed jogosultsági időbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!