Mihez kezdjek az elfuserált életemmel?
26 éves férfi vagyok. Egy éve dolgozom egy kollégiumban portásként, havi 200.000 Ft nettóért. Nem egy hatalmas munka, néha takarítani kell meg kiadni a kulcsokat, szemetet kivinni. 2 napot vagyok reggeles, 2 délután, 2 éjszaka és 2 nap szabad. Viszont unom már nagyon. Totál elcseszett munkabeosztás ez, szabad hétvégém kb. sosincs, magánélet, párkapcsolat kizárva. Végzettségemet tekintve pénzügyi okj-m van, nyelveket nem beszélek, jogsim nincs. A szakmámban kb. 1 évet dolgoztam eddig, de rájöttem hogy nem való nekem… portásként nincs semmi megerőltető dolgom, de úgy érzem hogy egy nagy szar vagyok. Nem jártam egyetemre, minden bizonnyal sosem vennének fel, mivel elcsesztem anno az érettségit is. 220-230 pontom lenne max. Emellett szülőkkel élek, félretett pénzem se sok van…
Mihez kezdjek magammal? Nem érdekel nagyon semmi. Csak létezem kb.

Én ugyanennyi idősen keresek 300 ezret, úgy, hogy van diplomám, most csinálom a masodik egyetemi szakomat és beszélek idegen nyelvet.
Szóval tanulással sem garantált a jó fizetés, alig keresek többet nálad, de legalább neked nyugis a munkád, ahogy leírtad.

Pár dolgot helyre kell itt tenni! Először is, SOHA nem szabad feladni. Ki lehet jönni a gödörből. Sok erőfeszítés és szilárd eltökéltség kell hozzá, de ki lehet!
"nyelveket nem beszélek, jogsim nincs"
Ez sajnos nagyon sok helyen hátrány. Legalább egy alapfokú angol vagy német kellene, mert manapság szinte mindenhova szükséges. A jogsi is sokat tud dobni a lehetőségeken. Tudom, hogy mindkettőhöz pénz kell, de a tanulásba, fejlődésbe mindig érdemes fektetni, ha máshogy nem megy, akkor lemondásokkal (pl. cigi/sör/édesség helyett)
"Nem jártam egyetemre, minden bizonnyal sosem vennének fel, mivel elcsesztem anno az érettségit is."
Ez sem probléma. Én anno KETTESRE érettségiztem matekból, szimplán azért, mert lusta voltam tanulni középsuliban. És bizony később jöttem rá, hogy kell az egyetem. 32 évesen csináltam egy emelt szintű informatika érettségit és azzal már - a matek kettes ellenére is - felvettek programtervező szakra, amit el is végeztem. Hála ennek, most nagyon jó állásom van. Te 6 évvel fiatalabb vagy, mint én voltam, mikor az új érettséginek és az egyetemnek nekifogtam. SOSEM KÉSŐ!
"Emellett szülőkkel élek, félretett pénzem se sok van…"
Ez szintén nem probléma manapság. 33 éves koromig a szülőkkel éltem, addig gyűjtögettem a pénzem, mert albérletre butaságnak tartottam elkölteni. És akkoriban is volt barátnőm, aki most már a feleségem, szóval nem, a nők szempontjából sem probléma.
Amit javasolni tudok, hogy képezd magad, tanulj, mert azzal fogsz tudni előre jutni!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!