Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltatónak miért nem...

A munkáltatónak miért nem elég egy kezdő pozíciónál az, ha a jelölt tényleg akar tanulni és fejlődni?

Figyelt kérdés
Ha teszem azt elvégeztem már egy egyetemet, akkor láthatják hogy azért csak kompetens vagyok arra, hogy bonyolult dolgokat tanuljak meg, és ez érvényes a munkára is. Ha felvesznek, lehet sok mindent nem fogok tudni elsőre, de szeretnék tanulni, és megfogok tanulni mindent. Ha emellé még motivált is vagyok, akkor meg főleg. De sok helyen ez édes kevés totál kezdőként is. Miért?

2022. márc. 26. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Mert a munkahely azt akarja, hogy termelj, nem azt, hogy tanulj. Kevés helyen fizetnek neked azért, hogy ott tanuld meg a szakmát, aztán potenciálisan lelépj egy kedvezőbb ajánlatért, amikor már nem csak tudásod, hanem referenciád is van.
2022. márc. 26. 20:49
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Olyanra jelentkezz amihez nem kell tapasztalat.
2022. márc. 26. 20:50
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Hiába vagy motivált ha nem termelsz hozzáadott értéket. Amig tanítani kell téged addig még egy másik embert is feltartasz a saját munkájában.

Ezért akik nyári szünetben elmennek dolgozni sokkal könnyebben szerznek állást mint akik végigbulizzák a nyarat.

Nem a tescoba kell elmenni nyáron polcokat rakodni, hanem a leendő szakmádhoz közeli helyre.

2022. márc. 26. 20:52
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
Ez most olyan mint amikor cunclika azt hiszi, hogy egy érettségivel kap napi órás irodai melót mert azt hiszi hogy ma is annyiból áll a munka hogy a fénymásoló mellett kell lötyögni mint 30 éve.
2022. márc. 26. 21:31
 5/12 anonim ***** válasza:
34%

Létezik ilyen. Csak ahhoz le kell sz---ni a főnököt.

2022. márc. 26. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

5

Meg alapból ki kéne nézni valahogy.

2022. márc. 26. 21:39
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Mert a cégek profitorientáltak - most jobban, mint valaha.

Egy full kezdőt még alacsonyabb bérért sem érdemes felvenni, mint valakit 1-2 év tapasztalattal, mert előbbinek jó esetben "csak" hónapokig 0 hozzáadott értéke van, ráadásul még fel is tartja a tapasztalatabb kollégákat, ergo még rossz is a cégnek. És minden cég tudja, hogy ma már nem érdemes hosszútávra tervezni egy munkavállalóval sem, mert egy +20% ajánlatra elmennek máshova. Persze lehetne arról vitatkozni, hogy mért nem adja meg a +20%-ot a cég amikor megvan a tapasztalat meg arról is, hogy hogyan szerezzen a frissdiplomás tapasztalatot, ha mindenhova tapasztalat kell - de ez egy másik téma.

2022. márc. 26. 21:51
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
Mert attól, hogy elvégeztél egy egyetemet még nem biztos, hogy alkalmas vagy a pozicíóra.
2022. márc. 26. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:
45%

Vannak nálad jobb jelentkezők.

Cég ha teheti azt fogja választani aki diákmunkában vagy szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatot.

2022. márc. 27. 01:18
 10/12 anonim ***** válasza:
41%

Ezen válaszok többségének semmi köze a valósághoz.

2 egyforma céget én még nem láttam, olyan nincs, hogy valahol szereztél tapasztalatot beülsz egy másik céghez és már csinálod is folyamatosan.

2022. márc. 27. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!