Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova jelentkeznétek a helyembe...

Hova jelentkeznétek a helyemben közgazdász gyakornoknak?

Figyelt kérdés

Pénzügy és számvitelt hallgatok, másodéves vagyok. Szeretnék egy komolyabb céghez bekerülni, hogy a tanulmányaim után majd ott, vagy egy másik erős cégnél folytathassam.

Hova jelentkeznétek a helyemben?

2022. márc. 25. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Multik és bankok.

Ahova ne: ssc, kkv, startup.

2022. márc. 25. 15:58
 2/6 A kérdező kommentje:
És jelen esetben a Blackrock az pl ssc-nek számít?
2022. márc. 25. 17:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, de mondjuk én oda pont mennék.
2022. márc. 25. 18:00
 4/6 A kérdező kommentje:
És akkor mi nem számít ssc-nek? Morgan, McKinsey, BCG meg ilyenek? (Azért ilyen helyekre gyanítom hogy nem sok esélyem van bekerülni)
2022. márc. 25. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Az SSC szervezeti egységet jelent, sokszor egy-egy cégnek az országban csak SSC egysége működik.

Viszont mindig a pozíciót kell nézni.

A Blackrockhoz miért menne aki írta? Na annak tényleg csak sokadrangú ssc-s állásai vannak nálunk.

Kérdező milyen szakon tanulsz?

Illetve milyen gyakornoki pozíciók érdekelnének?

A Morgan Stanley (amennyire én tudom!!!) nálunk szintén nagyrészt SSC-s állásokat tart csak fenn, leszámítva egy kisebb elemzői csapatot, de az nagyon matekos és/vagy infós vonal. Ha nem ilyen irány érdekel, akkor az sem jó.

McKinsey hatalmas név, tanácsadói piacon. Ha oda van esélyed bekerülni, én biztos oda mennék.

Egyébként az SSC-ket tényleg kerüld ha csak teheted.

2022. márc. 31. 14:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Pénzügy és számvitelen tanulok, a tanácsadás eléggé érdekel, néztem az IFUA Horváth-ot, meg ugye van McKinsey, BCG itthon ami komolyabb menedzsment tanácsadás. Az auditot inkább kerülném, pedig sztem tök érdekes, csak pont olyan tömeg mint a gazdasági képzések. A pénzügyi elemzés, és olyan helyek lennének a legjobbak ahol tudom kamatoztatni a nyelvtudásomat (pl angol nyelvű a munkakör, a németet is tudom használni stb.)

Pocíciók szempontjából mi lehet jó?

2022. márc. 31. 14:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!