Hova jelentkeznétek a helyemben közgazdász gyakornoknak?
Pénzügy és számvitelt hallgatok, másodéves vagyok. Szeretnék egy komolyabb céghez bekerülni, hogy a tanulmányaim után majd ott, vagy egy másik erős cégnél folytathassam.
Hova jelentkeznétek a helyemben?
Multik és bankok.
Ahova ne: ssc, kkv, startup.
Az SSC szervezeti egységet jelent, sokszor egy-egy cégnek az országban csak SSC egysége működik.
Viszont mindig a pozíciót kell nézni.
A Blackrockhoz miért menne aki írta? Na annak tényleg csak sokadrangú ssc-s állásai vannak nálunk.
Kérdező milyen szakon tanulsz?
Illetve milyen gyakornoki pozíciók érdekelnének?
A Morgan Stanley (amennyire én tudom!!!) nálunk szintén nagyrészt SSC-s állásokat tart csak fenn, leszámítva egy kisebb elemzői csapatot, de az nagyon matekos és/vagy infós vonal. Ha nem ilyen irány érdekel, akkor az sem jó.
McKinsey hatalmas név, tanácsadói piacon. Ha oda van esélyed bekerülni, én biztos oda mennék.
Egyébként az SSC-ket tényleg kerüld ha csak teheted.
Pénzügy és számvitelen tanulok, a tanácsadás eléggé érdekel, néztem az IFUA Horváth-ot, meg ugye van McKinsey, BCG itthon ami komolyabb menedzsment tanácsadás. Az auditot inkább kerülném, pedig sztem tök érdekes, csak pont olyan tömeg mint a gazdasági képzések. A pénzügyi elemzés, és olyan helyek lennének a legjobbak ahol tudom kamatoztatni a nyelvtudásomat (pl angol nyelvű a munkakör, a németet is tudom használni stb.)
Pocíciók szempontjából mi lehet jó?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!