IT területen miért nagyok a bérkülönbségek az USA és Nyugat-Európa közt?
Azért azt nem hinném, hogy takarítók 60k fizetést kapnának, még ha 12 órát dolgoznak sem.
Persze, hogy nem, hülyeséget ír. 100k usd inkább átlag alatti IT területen, takarítók meg 25-30k körül ha keresnek.
GDP különbségek sem nagyon vannak USA és NY-EU között.
Épp nemrég nézegettük feleségemmel az USA béreket, én IT-s vagyok, ő ipari területen gyógyszerész. Itthon hasonló a bérünk, Nyugat-Európában kicsit neki lenne több, USA-ban neki legalább duplája lenne, mint nekem. Orvosok itthon felét keresik, mint én, Nyugat-Európában kb. annyit, mint én keresnék ugyanott, USA-ban dupláját keredik, mint én keresnék ugyanott. Ok, ez szélsőséges példa, de más műszaki területen dolgozóhoz képest nem keresnék jobban az USA-ban, mint Nyugat-Európában. Szóval relatív szerintem nincsenek jobb IT-s bérek az USA-ban.
A betanított munkásokhoz képest persze igen, mert az USA-ban nagyobb a bérolló, mint Európában bárhol.
Azt én is úgy tudom, hogy nyugaton (USA-ban is) nincs olyan nagy különbség mondjuk egy építőmérnöki vagy más műszaki területen dolgozó és egy IT-s fizetés közt, mint nálunk. Az egészségügyi bérekkel nem vagyok tisztában, de végülis az USA-ban költik rá a legtöbbet GDP arányosan és eléggé piaci alapon is műkődik, szóval tulajdonképpen nem meglepő, hogy egy ebben az iparágban dolgozó szakember bére magas. Gondolom az ilyen szakorvos, fogorvos is jóval többet keres, mint egy mérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!