Home officeban dolgozok fizetésének csökkentése?
Kérdező, a hozzáállásod gyerekes. Te tényleg azt hiszed, hogy a home office egyenlő azzal, hogy az ember elkummantja a munkát?
Elárulom: nálunk pl nem az a lényeg, hogy 8 órát ülj és verd a számítógépet, hanem az, hogy legyen kész a kiadott feladat határidőre. Ez időnként napi 8 óránál akár hosszabb munkát is követelhet. És van olyan is, amikor kevesebbet.
Munkaidőben elérhetőnek kell lenni, a feladatnak pedig el kell készülnie.
Amúgy nálunk a főnökség kb most szervez ki mindenkit home office-ba, épp azért, amit mások is írtak már: így is hatékony a munka, a cég kevesebb irodát fog bérelni, ezzel csökkentik a költségeket. Nem a fizuk megnyirbálásával.
Nagyon nem érted te a munka világát, ha szerinted a home office egyenlő a vakációval, és mint ilyen, kevesebb fizu jár érte. Mondd, a szabadságukból nem kellene elvenni, szerinted?
"Home officeban dolgozok fizetésének csökkentése?"
Persze, teljesen normális gondolat. Sőt, akinek lánya van, az szolgáltassa be általános kedélyjavítónak. Akinek nincs, az meg az anyját!
Azt nem értem, ha ennyire esz a fene, meg ennyire irigykedsz, miért nem mész te is home officeba? Én már több mint 2 éve teljes ho-ban dolgozom, múltkor bementem az irodába, de csak mert volt ingyen kaja, aztán jöttem is haza.
Közben minden héten vagy kétszer felhívnak állásügyben és azt látom, hogy gyakorlatilag mindenhol remote már a munka. Ahol meg azt mondták, hogy "mi rugalmasak vagyunk, mert nálunk van heti 2 nap home office", azoknak meg megmondtam, hogy akkor tegyük is le most a telefont, mert ez nem számít már rugalmasságnak 2022-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!