Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Home officeban dolgozok...

Home officeban dolgozok fizetésének csökkentése?

Figyelt kérdés
Nálunk értekezleten előkerült, hogy kicsit spórolni kellene. És felmerült, hogy aki amúgy otthon ücsörög annak egy kicsit csökkenteni kellene a fizuját, hiszen nem kell pl bejárni stb. költségei nincsenek. Szerintetek is jó ötlet. Nekünk eléggé tetszett a javaslat, igazságos.
2022. márc. 18. 13:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hatraltatni fogod. Ha nem tetszik a vezetosegnek, akkor kirugnak, ha meg tetszik nekik, akkor mindenki jol jart. Mi a problema?
2022. márc. 18. 14:41
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a hozzáállásod gyerekes. Te tényleg azt hiszed, hogy a home office egyenlő azzal, hogy az ember elkummantja a munkát?

Elárulom: nálunk pl nem az a lényeg, hogy 8 órát ülj és verd a számítógépet, hanem az, hogy legyen kész a kiadott feladat határidőre. Ez időnként napi 8 óránál akár hosszabb munkát is követelhet. És van olyan is, amikor kevesebbet.

Munkaidőben elérhetőnek kell lenni, a feladatnak pedig el kell készülnie.

Amúgy nálunk a főnökség kb most szervez ki mindenkit home office-ba, épp azért, amit mások is írtak már: így is hatékony a munka, a cég kevesebb irodát fog bérelni, ezzel csökkentik a költségeket. Nem a fizuk megnyirbálásával.

Nagyon nem érted te a munka világát, ha szerinted a home office egyenlő a vakációval, és mint ilyen, kevesebb fizu jár érte. Mondd, a szabadságukból nem kellene elvenni, szerinted?

2022. márc. 18. 15:09
 23/32 A kérdező kommentje:
22 mondjuk (szívem szerint a szabit is) főleg mikor az egyik boltban van naphosszat pláza stb, a másik túrázik a 3 tudom is hol. Amikor ezt látjuk igen eléggé kummantásnak tűnik a dolog.
2022. márc. 18. 15:11
 24/32 ascelpius ***** válasza:
100%
Nálunk is pluszban jár támogatás HO-ra. Amúgy egy magas inflációjú időben fizetést csökkenteni nettó baromság: a bérköltség éppen hogy csökken nominálisan jelen pillanatban, a bevételcsökkenést kell kompenzálni ha az csökkent vagy pedig a munkavállalók számát csökkenteni igazodva a munka mennyiségéhez.
2022. márc. 18. 15:15
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

"Home officeban dolgozok fizetésének csökkentése?"

Persze, teljesen normális gondolat. Sőt, akinek lánya van, az szolgáltassa be általános kedélyjavítónak. Akinek nincs, az meg az anyját!

2022. márc. 18. 16:53
 26/32 anonim ***** válasza:
88%
Azon kívül, hogy elpanaszoltad mennyire irigy vagy, mert neked bent kell rohadni, más meg otthon verheti a brácsát mi értelme volt kiírni ezt a kérdést?
2022. márc. 18. 17:15
 27/32 anonim ***** válasza:
85%

Azt nem értem, ha ennyire esz a fene, meg ennyire irigykedsz, miért nem mész te is home officeba? Én már több mint 2 éve teljes ho-ban dolgozom, múltkor bementem az irodába, de csak mert volt ingyen kaja, aztán jöttem is haza.

Közben minden héten vagy kétszer felhívnak állásügyben és azt látom, hogy gyakorlatilag mindenhol remote már a munka. Ahol meg azt mondták, hogy "mi rugalmasak vagyunk, mert nálunk van heti 2 nap home office", azoknak meg megmondtam, hogy akkor tegyük is le most a telefont, mert ez nem számít már rugalmasságnak 2022-ben.

2022. márc. 18. 17:31
 28/32 anonim ***** válasza:
23 - igen, előfordulhat ilyen, ha a munkaidő kötetlen. Csak épp lehet hogy neked nincs rálátásod arra, hogy másik nap meg este 10-ig dolgozik az illető. Ez szerintem a menedzsmentre tartozik, hogy ez nekik rendben van-e vagy sem. Ha nem, van bőven eszköztáruk hogy erre hatni tudjanak, de ennek pont nem a fizucsökkentés a hatékony eszköze.
2022. márc. 19. 11:58
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Értelmes cég nem lép meg ilyet, mert jellemzően a hiányszakmában dolgozók tolják otthonról és így se tudják feltölteni a pozikat. Ha jönne fizucsökkentés, akkor szépen vándorolnának át az emberek oda ahol van HO. Én is ezt tenném.
2022. márc. 19. 12:55
 30/32 anonim ***** válasza:
82%
Elég buta ötlet, a fizetések általában nincsenek összhangban a munkavállaló saját költségeivel, ennyi erővel aki albérletben lakik vagy hitelt fizet, nagyobb fizetést kéne kapjon, mint aki a szüleivel él vagy hitelmentes saját ingatlanban. Az elvégzett munkát fizeti meg a munkáltató, aminek az értéke független attól, hogy hol dolgozol. Attól még, mert otthonról dolgozik valaki, nem lesz kevésbé értékes a munkája (a munkáltató számára legalábbis biztosan). Ha a teljesítményen csökkenés látszik, akkor az illetővel a főnökének meg kell beszélni, de az nem az irigy kollégák feladata, hogy ők kitaláljanak ilyen baromságokat, mert szerintük ez így igazságos.
2022. márc. 19. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!