Tudnátok adni tanácsot állásinterjúval kapcsolatban? (diplomás pályakezdő)
Pályakezdő vagyok, gazdasági diplomáról lenne szó, van gyakornoki tapasztalatom már két különböző területről is. A gondom az, hogy sorra kapom az elutasításokat az állásinterjúk után. Mit csinálok rosszul?
A CV ugye nem lehet rossz, mert behívnak, csak ugye a beszélgetés során nem tetszik nekik valami szerintem. Volt olyan is, hogy a telefonos beszélgetés után már be se hívtak interjúra, csak jött az email, hogy bocs nem. Amúgy nem olyan régóta próbálkozok, szóval nem tudom, hogy ez normális-e.
Szerintetek mi lehet a baj? Az összeg amit kérek? Hogyan tudnám eladni magamat nekik? Meg azért jó lenne, ha valami normális helyre kerülnék be, mert volt néhány olyan interjú, amiből nekem az jött le, hogy: "Nálunk olyan a fluktuáció, hogy bef***l, kb alap állapot az emberhiány." Szóval nem nagyon vannak jó tapasztalataim. Megyeszékhelyről lenne szó egyébként és főként ide szóló hirdetésekre is adtam be a pályázataimat. Nyilván adtam le 1-2 budapesti hirdetésre is pályázatot, mivel nekem annyira nincs messze, de egyelőre vonattal tudnék feljárni ha arra kerülne a sor, szóval nem erőltettem a dolgot annyira.
Mi nem voltunk ott az állásinterjún, így nehéz megmondani...
De nézzük, hogy mi romolhat el: a jelölt túl sokat beszél, nem a kérdésre válaszol, a cégre nézve nem előnyös motivációkat sorol fel (pl nagy célokat tűz ki magának, amiket úgyis csak egy másik cégnél lehet teljesíteni, tehát lelépne rövid időn belül) ilyesmik.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
#2-es: Hát de mégis akkor mennyit kérjek? Most szja visszatérítés
ide vagy oda, de ha pl 260 bruttót kapok, akkor nem tudom eltartani magamat sehogy sem. 300-ból is nagyon neccesen. 2012-ben ez még releváns lehetett visszatérítés nélkül is akár, de most 2022 van.
Amúgy az Aldiba asszem pénztárosi poziba megkeresel bruttó 413-at, én azt hittem kb ennyit azért én is megkereshetek pályakezdőként. Hiszen van gyakornoki tapasztalatom is.
Meg amúgy elmondaná valaki mi ez a hülyeség, hogy az álláshirdetésben nincs benne az a sáv, amit várhatóan megkaphatsz? Miért engem kérdeznek mennyit kérek? Epic fail🤦🤣🤣🤣🤣
Szerintem megvan mi volt a baj akkor.😂😂😂😂😭😭😭
Azért kérdezik mennyit akarsz, mert ez egy licit.
Behívnak 10 embert, aki közülük a legalacsonyabb bért mondja és emellett a leginkább kompetensnek tűnik, az kapja a munkát.
"Meg amúgy elmondaná valaki mi ez a hülyeség, hogy az álláshirdetésben nincs benne az a sáv, amit várhatóan megkaphatsz? Miért engem kérdeznek mennyit kérek?"
Ajánlom figyelmedbe a következő kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Mennyit kértél egész pontosan?
Milyen diplomáról van szó?
Kifejezetten kezdő állásokra pályáztál vagy oda volt írva n év tapasztalat is?
#6-os: Mint ahogy azt már fentebb leírtam a kérdésemben, gazdasági diplomáról van szó és igen volt olyan hely is, ahol kellett az 1-3 év tapasztalat, de én úgy voltam vele, hogy még ebbe beletartozok, mivel nem volt megadva milyen területen legyen tapasztalatod specifikusan, csak hogy releváns legyen. Volt olyan hirdetés is, hogy 1-3 év (pályakezdőket is keresünk) vagy valami hasonló.
Általában bruttó 400 ezret kértem amúgy. Javarészt beszerzői, tervezői, illetve projektmenedzseri állásokra, valamint még SSC-be is jelentkeztem stb., minden ami felkeltette az érdeklődésemet. Mint azt már a kérdésemben kifejtettem az esetek döntő többségében legalább felhívtak telefonon és több alkalommal még az interjú is lement.
Kifejezetten kezdő állásokra nem nagyon pályáztam, hiszen azokat inkább BP-n láttam meghirdetve. Ezek után viszont komolyan elgondolkodtam BP-n, hiszen ott valamivel többet is tudok így kérni, mint megyeszékhelyen pl. Persze mostmár világos, hogy inkább az ilyen alamizsna pénzek a reálisak, de most honnan tudtam volna hogy a bruttó 400 EKKORA PROBLÉMÁT fog okozni.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🤦
#8-as: Ne beszélj úgy mintha tudnád, hogy adtam elő magamat nekik, ha nem tudsz segíteni ne írj inkább semmit. Ment a mínusz. Nem is értem miből jutottál erre a következtetésre, de biztos hogy nem az alapján, hogy elolvastad rendesen amit írtam fentebb.
Meg amúgy ha ilyen nagyképű és bunkó lennék, szerinted a gyakorin tennék fel kérdést, tulajdonképpen magamban keresve a hibát? Mindenki más hülye, nagyképű és proli csak te nem, ugye? Mindenki diplomája és eddig megszerzett tudása sz*rt sem ér csak a tiéd, nem? Senki nem dolgozik keményen és teszi oda magát, csak te, ugye? Meg is érdemlem, hogy elutasítottak, nem? Megyek is és a legközelebbi interjún a GBM-t kérem, pont ahogy fent írta a #2-es válaszoló!🤦 Hát nem csodálatra méltó, hogy pont annak van a legnagyobb arca, aki ISMERETLENBE ezzel gyanúsít meg másokat? 😂
Szerintem hagyom inkább ezt a pénzes témát, azt hittem azért fog valaki ezzel kapcsolatban tapasztalatot megosztani velem, ha már felmerült ez a kérdés is a fentiekben.😒 Persze, nyilván volt olyan is aki próbált segítő szándékkal tanácsot adni, amikre majd jobban odafigyelek
a továbbiakban.😁👍👍👍👍
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, aki tényleg segítő szándékú volt, hiszen ez az oldal is arra van, hogy segítsük egymást!
Azért a gazdasági elég tág, azért kérdeztem, hogy pontosíts...
Nem hiszem, hogy a 400 bruttóval van baj, aki annyit se tud megadni, azt talán jobb is elkerülni.
Lehet szimplán csak sok a jelentkező, aztán volt, aki nálad jobban beszélt vagy relevánsabb tapasztalatai voltak.
Bár én más szakmában vagyok, de nekem is volt, hogy nem azon múlott mennyit kérek, mert vélhetően olyat vettek fel arra a pozira, aki nálam többet mondott... Én kicsit alámondtam, utólag megítélve, de tény, hogy még így is több lett volna, mint amit az akkori helyemen kaptam. Később jöttem rá mennyivel alacsonyabb volt az akkori fizum, mint más helyeken hasonló tapasztalattal, hasonló poziban dolgozóké. Végül oda mentem át, ahova nem is akartam eleinte, ezért egy 100-assal magasabbat mondtam be, de megadták. Sőt még 5 %-ot rá is raktak. 😀 Na, akkor jöttem rá, mennyire szar volt akkor a fizum relatíve: 45 % különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!