Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közgazdasági Elemző vagy...

Közgazdasági Elemző vagy Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás?

Figyelt kérdés
Az utóbbiból leginkább az MNB intézetes képzés tetszene a Neumann János Egyetemen

2022. márc. 7. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Alapjáraton szerintem most nagyon hasonlóan néz ki a két képzés, mert ugye eddig a BCE-n csinálta az MNB Intézet a közgáz elemzőt, most az NJE-n viszi, csak még nagyobb szabadsággal. Én is ezen a kettőn gondolkozok, a Corvinuson azért biztos jóval több a hallgatói életben a lehetőség, erős a kapcsolatrendszere meg már “kialakult” a képzés, viszont az MNB Intézetes jobban tetszik nekem személyesen.
2022. márc. 8. 09:20
 2/5 anonim válasza:
Ami neked szimpibb, a kozgazdasz az kozgazdasz, mindegy milyen iranyon vegzett is
2022. máj. 18. 20:51
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 azért nagyon nem… Ég és föld a különbség egy vezető és szervezés meg egy közgazdasági elemző között. Kb mint ha egy kertészmérnököt hasonlítanál egy villamosmérnökhöz, csak mert mindkettő mérnök
2022. máj. 18. 21:48
 4/5 anonim válasza:

a mernoki kepzesrol nem sokat tudok, igy arrol nem nagyon tudok erdemleges velemenyt megfogalmazni, hogy mennyire hasonloak a szakiranyok, bar ott sejtesem szerint nagyobb elteresek lehetnek.

Viszont gazdaszkent, latva azt is, hogy mi tortenik a munkaeropiacon es hogy allnak a gazdasz hallgatokhoz es gazdasz szakon vegzettekhez, enyhe tulzassal kijelentheto, hogy kutyat nem fog erdekelni, hogy milyen szakiranyon vagy kozgazdasz, ha kozgazdasz vagy.

2022. máj. 18. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azért ez nincs így. Gazdász és gazdász szak között még talán, viszont az üzleti közgazdász és az “igazi” (nem lenézve a másikat, csak az angol economist - business economist alapján) közgazdasági szakok nagyon eltérnek. Márpedig a két fent említett szak a legkeményebb magyar elemző közgazdász szakok közé tartozik, egyáltalán nem az a fókusz, mint egy vezetés és szervezésnek mondjuk. És rendes elemző helyeken ezt jól tudják, nem összehasonlítható a két végzett makrogazdasági, ökonometriai, gazdaságpolitikai tudása..
2022. máj. 19. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!