Nemzetközi gazdálkodás diplomával lehetnék közgazdasági elemző vagy ahhoz inkább elvárják az alkalmazott közgazdaságtan diplomát?
3)
Nálunk BGE NG-n volt lineáris algebra. Nem tudom máshol mennyire mennek bele, de mi tanultunk vektorokat, mátrixműveleteket, determinánsokat meg asszem talán szinguláris értékeket is.
Ökonometria viszont valóban nem sok volt sajnos.
4)
Bocsi, a BCE-s NG-ről írtam, ott nincs.
Apró nüansznyi eltérések vannak azért bőségesen, de a saját benyomásom alapján a Corvinus, BME, ELTE és a BGE nagyjából fedheti egymást, felületes baráti csevegések alapján nekem ez jött le. Az oktatógárda egy része biztosan párhuzamosan tanít több helyen.
Én a BGE-n végeztem, velem párhuzamosan egy nagyon jó barátom a BME-n, és érdekes módon a BGE Ng-n sokkal részletesebb a stat1-2 mint a BME-n (ami meglepő számomra mert a BME mégis csak a BME), a BME-s viszont a vállgazd 2 féléves volt, nekünk meg csak 1.
Olyan is volt hogy elszúrtam a tárgyfelvételt, és az oktató fölajánlotta hogy járjak be a Corvinusra gyakorlatra, mert ugyan azt adja le mind két helyen.
Macroból viszont nem akarom elhinni hogy máshol ilyen keveset tanítanak, mi átvettük a samuelson-nordhaus féle economicsot, de a vizsga pl már vicc volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!