Az adott havi bérjegyzékemen hol látom, hogy hány százalékot vonnak le a jövőbeli "nyugdíjamra"?
Nem tudom hogy működik a nyugdíjrendszer (és sajnos a google használatával sem találtam meg kérdésemre a választ), de érdekel, hogy amikor a bruttó jövedelmemből levonnak, abból hány százalék megy a jövőbeli "nyugdíjamba".
Két levonást látok:
Adóelőleg
Társadalom biztosítási járulék
Ebből a TB járulék egy része megy a jövőbeli nyugdíjamba vagy hogyan működik?
Vagy azt jelenti, hogy nyugdíjra tőlem nem vonnak le?
A 18,5%-os TB járulék összetevői:
- nyugdíjjárulék 10%
- egészségbiztosítási járulék 7%
- munkaerőpiaci járulék 1,5%
5# senki nem mondta hogy nincs igaza, de valaki(k) jött(ek) és az összes választ leértékelte(/leértékelték).
Az 1-es leírta, hogy mi volt a felosztása néhány évvel ezelőtt, a 2-es leírta, hogy mióta nem így van, a 3-as leírta, hogy amit az 1-2 mondott csak papíron van/volt így, mert a felosztó kirovó rendszer nem így működik (és ezért is fenntarthatatlan), ehhez képest mindegyik le van értékelve, 91, 57 és 74%-ra.
Engem az érdekelt, hogy a bérjegyzékben lévő dokumentumban a nyugdíjjárulék milyen címszóval és hány százalékkal szerepel.
Erre az 1-es és 2-es válaszoló adott megfelelő választ.
Az, hogy nekem majd "nem lesz nyugdíjam, így a rendszer, úgy a rendszer" és hasonló dumák nem érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!