Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri szoftvertesztelőnek...

Megéri szoftvertesztelőnek tanulni?

Figyelt kérdés

Könnyű lehet vele elhelyezkedni vidéken? Karrier-, pályamódosítás előtt állok, és érdekelne, mindig is közel állt hozzám a számítástechnika. Látom sok helyen van képzés, akár online formában is. Van valakinek tapasztalata ezekkel, mennyire gyakorlatiasak, hova érné meg jelentkezni? Amellett persze, hogy magamat is képezném.

25/f

2022. febr. 26. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Videken meg semmi ertelme. Eljosz pestre, ledolgozol 2-3 evet. Utana home officeb videkrol... De nem ertem milyen kepzest akarsz. El vegzel egy istqb foundationt es meg is vagy. Melle megnezel ket videot arrol hogy mi az agile es hogy kell hasznalni a jirat aztan csa... Persze ez nagyon alap manualis tesztelés melohoz lesz csak eleg.
2022. febr. 26. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! És mi kellene ahhoz hogy mondjuk tesztautomatizálási szakértő lehessek?
2022. febr. 27. 07:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Először mindenképp tanuld meg a manuális tesztelő részt, utána jöhet szerintem az automatizálás (ISTQB is elvárja a CTFL-t és csak utána mehetsz a többire) :) istqb-n van lehetőség amúgy az automatizálás felé továbbmenni, viszont az csak angol nyelven elérhető.

Egyébként én javaslom hogy inkább képzésre menj, mert amúgy nagyon száraz anyag a syllabus, nekem lehet elvette volna a kedvem ha a 0 tesztelői tudásom elé idebsszak azt az anyagot 😅

2022. febr. 27. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Képzésre?
2022. febr. 27. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Megéri de a több millióba kerülő tanfolyamok eléggé kérdéses mikor hozzák be az árukat.

Kezdők keveset keresnek, olyan 2-3 év gyakorlati tapasztalat után lehet nagyobbat szakítani.

ISTQB tényleg jó kiindulási alapnak.

Legtöbben manuális tesztelőként kezdik és onnan mennek tovább automata tesztekre.

Ha már bejutottál munkahelyre sokat lehet tanulni a kollégáktól.

Szegeden, Miskolcon és hasonló városokban el lehet vele helyezkedni de ha sok pénzt szeretnél akkor mindenképpen Budapest.

Aminek nagy hasznát tudod venni az angoltudás úgyhogy megéri mellé azt is gyakorolni.

2022. febr. 27. 14:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, korrekt és hasznos válaszok, felpontoztalak titeket!
2022. febr. 27. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:
igen
2022. márc. 2. 08:53
 8/8 anonim válasza:
44%
Hát én 30+-os pályamódosítóként fél éve nem tudok bejutni még interjúkra se, ISTQB-vel, tanfolyammal meg középfokú angollal. Nincs semmilyen diplomám, a hirdetések nagy részében meg kérnek, ezenkívül alig van pályakezdőket váró hirdetés. De ha neked van diplomád és/vagy valamilyen irodai munkatapasztalatod, biztos több esélyed van.
2022. márc. 4. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!