Szoftverfejlesztő mérnöknek nagyon szükséges az MSc elvégzése?
Figyelt kérdés
BSc után elmentem dolgozni, jól keresek, és úgy érzem, hogy nagyon sokat tanulok a munkahelyemen a gyakorlatban, illetve folyamatosan biztosítanak különböző tréningeket is. Folyamatosan dilemmázok, hogy érdemes-e szívni két évet az MSc-vel, profitálnék-e belőle annyit, amennyi fáradsággal járna. Nyilván már csak levelezőn csinálnám meg, a főállású munkahelyet nem adnám fel érte semmiképp.
Én úgy látom, hogy minél több tapasztalatom lesz, annál kevésbé fogják nézni a cégek, hogy milyen fokozatom van. A jelenlegi munkahelyemen is azt mondják, hogy nem befolyásolja az előrehaladásomat az, hogy BSc-m van vagy MSc-m (multicég). Embedded SW terület egyébként.
Ti mit gondoltok? Érdemes 2 évet elcseszni rá?
2022. febr. 22. 21:55
11/12 anonim válasza:
#3: csak egy apróság: ha az ifós képzések a legnépszerűbbek, hogy lehet annyira alacsony a ponthatár, hogy a legtöbb helyre felvételi se kell? Sokan beszélnek róla, de nagyon kevés olyan e,ber van, akinek annyira rááll az agya a programozásra, hogy el tud végezni egy ilyen szakot. Már amikor én jártam, akkor is csak az elsőévesek 20%-a kapott diplomát a végén.
12/12 anonim válasza:
Népszerűek, sokan neki kezdenek, de már az első szemeszterben kihullanak. Ezért alacsony a ponthatár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!