Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kismamaként állást keresni?

Kismamaként állást keresni?

Figyelt kérdés

34 éves nő vagyok, diplomás, és hat hetes terhes. Nagyon régóta szerettünk volna már babát a férjemmel. Egy hónapja szünt meg a munkám,irodai asszisztens voltam. A munka nem volt nagy szám, de előtte hosszú évigekig külföldön a vendéglátásban, illetve gyári munkásként dolgoztam. Hazaköltözés után ennél a kisebb cégnél kaptam munkát. Sajnos egy vidéki kisvárosban lakom, sok lehetőség nem volt, főleg hogy hiába a pénzügyi diplomám, 8 éve nem dolgoztam a szakmában,akkor is csak fél évet aztán mentünk külföldre.

Nem akarok és nincs is értelme regényt írni ez a helyzetem. Angol megy, németül inkább csak konyhanyelven tudok.

Mit tegyek? Itt a környékén nem sok a lehetőség, főleg nem egy terhes kismamának. Hiába is titkolnám, mire lejar a próbaidő már látszana az állapotom. Sőt, lehet mire találnék valamit, nem is tudnék dolgozni. Azt már elengedtem, hogy állományból menjek dolgozni, de nincs valami tavmunka lehetőség, ami határozott időre szól? Vagy mit tegyek? Annyira azért nem állunk jól, hogy már most se dolgozzak.

Kérem, csak olyan írjon, aki érdemben hozzá tud szólni.

2022. febr. 17. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos túl sokat nem tehetsz. Próbálj meg esetleg határozott idejű munkákra jelentkezni, ami nagyjából lejár akkor, amikortól már otthon lennél. Így legalább átmenetileg nem lennétek gondban.

Van az elmúlt két évben 365 nap biztosítási jogviszonyod? Ha más nem, akkor a GYED-ig kell kihúzni valahogy, azt már apuka is igényelheti munka mellett, így mégis több lesz a családi jövedelem.

2022. febr. 17. 12:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a 365 napom pont nem lesz már meg. Gyest fogok kapni, és a férjem igényel majd gyedet. Hol tudnék csak határozott idejű munkát keresni? Sajnos egyik portálon sem láttam (profession, indeed, jobinfo stb) hogy rá lehetne szűrni csak a határozott idejűekre. Illetve fontos lenne, hogy ez mellett a táv munkát is le tudjam szűrni. Sajnos sokat nem tehetek, ha Pesten van a határozott idejű munka. Próbáltam úgy keresni, hogy alkalmi munka+home office, de nem úgy adja ki.
2022. febr. 17. 13:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Vagyis persze, ha most azonnal tudnék kezdeni akkor meglenne a 365 nap.. De ugye mivel állományban is kell lenni, hogy ne csak a gyes járjon, ezért ezt már elengedtem. Nagy csoda kellene ahhoz.
2022. febr. 17. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most visszacsattogsz a régi munkahelyedre, két hetünk van visszavenni. Mt.
2022. febr. 17. 18:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Amikor megszűnt a munkahelyem, még csak két hetes voltam kb. Nem is tudtam, nem is tudhattam a terhességről. Ilyenkor is?
2022. febr. 17. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Az egész cég felszámolásra került, vagy csak a te állásod? Ha az egész cég, akkor nincs értelme, nincs is hova visszacsattogni. Ha csak a munkaköröd, akkor érdemes esetleg egy próbát tenni.
2022. febr. 18. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!