Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kismamaként milyen munkát...

Kismamaként milyen munkát tudnék vállalni és hol Budapesten belül?

Figyelt kérdés
12 hetes kismama vagyok, pont azelőtt lettem munkanélküli, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok. Hol tolerálják a kismamákat? Azt sem tudom, hogy a tbt most nekem kell fizetnem magam után? Hogy tudom elkerülni, hogy ne kelljen magamnak finanszírozni?

2017. ápr. 6. 18:59
 1/5 anonim válasza:
63%

Szia! Ugyan nem vagyok kismama, de a feleségem hasonló helyzetben volt. Ő nem munkát keresett, hanem az interneten olvasott dolgokat, hogy milyen módon lehet otthon elvégezhető munkát találni. Azt találta, hogy a legegyszerűbb, ha a saját maga főnöke lesz, azaz egy saját business. Rengeteg érdekes és hasznos anyagot talált ezzel kapcsolatban a neten, ha tudsz angolul, csak írd be Google-be, hogy "Businesses that are easy to start" vagy "Easy business to start from home" vagy akár "Best side businesses" vagy ehhez hasonlót. Ha nem megy az angol, akkor is tudsz találni hasznos oldalakat, bár úgy kevesebbet szerintem.

A feleségem, mióta elkezdte a businesst, elég jól megy neki. Persze nem egy milliós vállalkozás, de meg tudna belőle élni egyedül akkor is, ha én nem segíteném. Szóval hajrá, a sikeres vállalkozáshoz a legfontosabb a motiváció, úgyhogy én drukkolok:) Sok sikert!

2017. ápr. 6. 19:16
 2/5 anonim válasza:
56%
Munkanelkuli segely jar? Mert ha igen amig kapod addig nem kell tbt fizetned csak utanna. Hat esetleg bababolti elado? Kismamakent nehezen fogsz tudni elhelyezkedni,foleg ha mar latszik is.
2017. ápr. 6. 19:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem jár sajnos :/ 25 év alatt vagyok
2017. ápr. 6. 19:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért nem jár, mert 25 év alatti vagy, hanem azért, mert nyilván nincs meg a megfelelő munkaviszonyod, azaz az elmúlt 3 évben 360 nap biztosítotti (TB) jogviszony.
2017. ápr. 6. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Bejelentett munkát, mint alkalmazott, nemigen fogsz találni. Legfeljebb ha eltitkolod a terhességet, de már lassan láthatóvá válik... Ha nem fizeti utánad senki a TB-t, akkor neked kell. Érdemes amúgy, mert mostanában sokszor kell majd dokihoz menned.

Én is hasonló helyzetben voltam, én pl. nyelvet tanítottam magánúton és befizettem a tb-t magam után. Akkor ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás nekem. Azóta már katás vagyok.

Szóval legjobb ha valami saját bizniszbe vágsz, attól függ mihez értesz.

2017. ápr. 7. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!