Ha most kellene egyetemi szakot választanotok akkor mit választanátok?
Nekem nincs agyam se a matekhoz se az infóhoz, így hiába népszerű, meg jól fizet, nem menne.
Én maradnék sima közgáznál, a mester ellátási lánc, ha nagyon muszáj. Viszont a mostani egy (angol) felsőfokú nyelv helyett 2-3 másik nyelvre feküdnék rá, német + spanyol vagy francia.
A logisztika is nagyon jól fizet, ha jó vagy.
Ha most kezdeném, közlekedésmérnöknek tanulnék, utána nem tudom merre szakosodnék, mert több minden érdekel.
Jelenleg is műszaki pályán dolgozom nő létemre, 2000-ben végeztem a BME-n, nem leszek pályaelhagyó és azért szeretem is, de ha most dönthetnék, másik irányban indulnék el. Nyilván, mint az a diplomám évéből is látszik, nem vagyok már mai csirke, maradok a szakmámban.
Akkor ismét képviselem a szerintetek agyhalottakat.
A 18-as 0 %-osnak van igaza.
A matematikus az az egyetemen Természettudományi Karon végzett ember, aki ezzel a végzettséggel elmehet kutatni. Mennyi ilyen állás van? Ja, vagy elmehet középiskolába tanítani. Ahogy egyébként alapvetően ez a célja a képzésnek.
Tudom, mert én meg Bölcsészettudományi karra jártam, és ott is a történész elmehet levéltárba kutatni, vagy, elmehet tanítani. Meg lehet nézni melyikre van nagyobb esélye. És elég sok olyan emberrel beszélgettem, akik Természettudományi Karra jártak, és igen, ők utána elmentek tanítani.
Ha valaki bankban szeretne dolgozni, akkor ahhoz pénzügyet kell végezni. Ha programozó akar lenni, akkor van programozó matematikus, vagy gazdasági matematikus, ezeket a mérnöki karokon képzik. Aki simán matematikus, az a matektanár. Bocsi.
Az más kérdés, hogy lehet, hogy felveszi egy multi, mert esetleg beszél angolul, és nem teljesen hülye a témához, de nyugodt lehetsz, hogy matematika diploma nélkül is felvennék.
Tehát akkor maradjunk annyiban, hogy programozónak tanulnátok. Hát, nem tudom. Hatalmas divat most. Lehet,hogy most hiány van belőle, de mire elvégzed az 5 éves egyetemet, már Dunát lehet vele rekeszteni. Én orvosnak tanulnék.
Teljes kapufa a 16-os, és mellé olyan arrogánsan tolja a meggyőződéses ostobaságát, hogy komoly szekunder szégyenérzetem támadt.
Így néz ki: Ha jelentkezel tanárira ott az 5 éves képzésed alatt (korábban 6, most csökkentették) lesznek egyrészt tanáris tárgyaid, másrészt az egyik szakod lesz a matek és lesz egy második minor szakod is, ahol szintén kell teljesítened kurzusokat. Így lesz belőled matek (+ a választott szakod) szakos tanár.
Viszont ha matek szakos alapképzésre jelentkezel ott a 8 félév alatt semmilyen tanáris tárgyad nem lesz és nem is válik belőled tanár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!