Művese állomáson dolgozó dializáló nővér mit csinál? Jól keres? Mennyit?
körülbelül ezt csinálja, és nem hinném hogy bekerül vele a 100 leggazdagabb magyar közé. (talán 80-100 ezer nettó)
Tesóm is ezt csinálja. Mire elvégzed az ápolói sulit, addigra tudni fogod mit csinál. Addig meg hiába magyarázzuk. Még a művese állomáson is végeztetnek egy vizsgát, hogy a gépek kezelését is megtanuld és utána is folyamatosan tanulni kell. De még én sem értem pontosan mit csinál tesóm, pedig én is ápoló vagyok.
De nagyvonalakban: akinek nem működik rendesen a veséje, azoknak hetente kb 2-3-szor elvégzik ezt a kezelést. Lényegében a dializáló gép megtisztítja a vérüket, mert a rossz vese miatt nem távozik a méreganyag a vizelettel.
Visszajáró betegeik vannak, rengeteg ajándékot kap, mert szeretik: pl édességet, dísztárgyakat, ékszereket (bizsu). És ha sokat kell ügyelnie, akkor megkeres 160 ezret is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!