Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Big4 pályakezdő pozíció...

Big4 pályakezdő pozíció mellett lehetséges a levelező doktori?

Figyelt kérdés
A mesterképzéses diplomám elvégzése után doktorit szeretnék levelezőn. Az a kérdés, hogy lehetséges-e mindezt egy Big4, vagy Morgan Stanley kaliberű cégnél megoldani, vagy valami kevésbé pörgős céget kell keresni? És ha ilyet kell keresni, milyenre gondoljak?

2022. febr. 12. 22:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én az MS-nél dolgozom, vannak akik suliznak munka mellett, levelezőn vagy távoktatáson, jellemzően Msc-t. Doktoriról nem tudok, de az, hogy kivitelezhető-e ez a pozitól függ. Ekkora cégeknél csapatok között is baromi nagy a különbség. Van ahol van sok túlóra van, ahol 0.
2022. febr. 13. 13:24
 12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítetek. Mindenkinek ment a zöld!
2022. febr. 13. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én (szintén MS) 2 példát tudok mondani: Fogarasi Norbert a Morgan Stanley Mo. ügyvezető igazgatója is csinált egy PhD-t a munkája mellett nem olyan régen (ő azért nem egy átlagos figura, mellette nemzetközi sakknagymester is), illetve a régebbi csoportomban a kisfőnök csinált munka mellett MBA-t (és aztán azóta nagyfőnök lett belőle). Pályakezdőként azért biztos nehezebb.
2022. febr. 13. 14:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Konklúzió: meg lehet oldani, de ha az ember nem egy zseni, nem lesz túl sok szabadideje mellette.
2022. febr. 13. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tipikusan az a pár év amit beáldoz az ember a jövője érdekében.Illetve ha nem megy, még mindig fel tudsz mondani.
2022. febr. 13. 15:46
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én pont emiatt utasítottam el az egyik big4 ajánlatát és mentem egy kisebb helyre (pénzben ugyanannyi, de legalább 6kor végzek).

Hogy ez hülyeség volt vagy sem, azt nem tudom, lehet nagy hiba volt, de még így is alig van időm tanulni (mesterképzést csinálok, lesz idén szakdogától kezdve szigorlatokig minden), ha minden nap este 10ig dolgoznék, akkor még úgy sem menne.

Nekem sajna a Morgan nem opció, oda az én végzettségem nem kell, ahogy a Bkackrock és egyéb nagynevű helyekre sem.

2022. febr. 16. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!