Júl-ban regisztráltam magam, és a Munkaügyiben azt mondták hogy nem vagyok jogosult juttatásra mert pályakezdő vagyok. Most az a helyzet, hogy elkezdtem a fősuli levelezőn, de munkám még mindig nincs és gyakorlatilag pénzem sem. Mit tehetek?
Akkor most mi van?
Pályakezdő akkor lehetsz, ha még nem volt munkaviszonyod.
Ha volt bejelentett munkaviszonyod az elmúlt 3 évben minimum 180nap (8órás munkaviszony) akkor jogosult vagy álláskeresési támogatásra.
Azt nem tudom, h a suli kizáró ok-e.
Sztem a legegyszerűbb, ha elmész dolgozni.
Levelezőn nem jár semmi, még támogatás se...próbálj meg vmi tanfolyamra elmenni munkaügyin keresztül, de ott ne reklámozd,h levelezős fősulis vagy...
Mert gondolom azért nem melozol, mert nem nagyon találsz vagy nem vettek még fel sehova.
Nem attól függ, hogy jogosult vagy-e támogatásra, hogy pályakezdő vagy-e, hanem attól, hogy volt-e munkaviszonyod, és ha igen, mennyi ideig.
Nem tudom, hogy a diákszerződés munkaviszonynak számít-e.
Ha igen, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra (az utolsó 4 évben legalább 365 bedolgozott nap kell hozzá)
Ha nem, akkor sajnos nem vagy jogosult álláskeresési támogatásra. És az önkormányzat által adható rendelkezésre állási támogatásra sem.
Az afsz.hu-n utána nézhetsz az álláskeresőknek járó ellátásoknak, de e-mailben is kérhetsz felvilágosítást.
Ha levelezőn végzed a fősulit, az a munkaügyi központot egyáltalán nem érdekli (csak a nappali)
Sajnos levelezőn semmilyen támogatást nem kapsz az egyetemtől.
Az önkormányzattól kérhetsz rendkívüli szoc.segélyt (nálunk csak két csoport kap, a többieknek nem jut)
Sajnos ebben a helyzetben az egészségügyi biztosításodról is magadnak kell gondoskodnod; ennél kérheted az önkormányzatot, hogy rászorultság miatt fizesse utánad (alacsony jövedelem, és a vagyoni helyzetet is vizsgálják), ha ezt sem kapod meg, akkoe magad után kell fizetned a havi 4.500.- Ft-ot nov.1-től (a diákigazolványod okt.31-ig érvényes, addig biztosítottnak számítasz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!