Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjúkon miért bruttó...

Állásinterjúkon miért bruttó bért szoktak mondani?

Figyelt kérdés
Értem, hogy a munkáltató fizeti utánam a tb-t meg mindenféle adókat, de szerintem mindenkit az érdekel valójában, hogy mennyit kap kézhez.
2022. febr. 12. 14:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
9%
A kérdés teljesen jogos. A világon nagyon kevés helyen mondanak bruttó bért és mindenhol vannak adókedvezmények. Arra tudok következtetni, hogy a munkáltató nagy ívben tesz a munkavállalójára és nem érdekli mennyit keres csak az, hogy neki mennyibe kerül.
2022. febr. 13. 02:45
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha beépítik a tananyagba, majd megváltoznak az adóterhek, utána mit csinálsz? Idén is változott. Onnantól kezdve te egész életedben úgy számolnád, ahogy egyszer középiskolában megtanították?

Aki nem tud önállóan utána nézni az funkcionális analfabéta. Ami viszont tényleg a magyar oktatás sara, hogy egyre több ilyen ember jön ki az iskolarendszerünkből.

2022. febr. 13. 02:55
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Én abból élek, hogy az emberek funkcionális analfabéták, egészen magas szintig.
2022. febr. 13. 03:41
 24/37 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen lényegtelen hogy nettó vagy bruttó. Át lehet számolni egymásból a kettőt. Ha tőlem kérnek fizetési igényt, kigondolom, hoyg mennyit szeretnék kézhez kapni és átszámolom a bruttóját és annyit mondok. Ha nekem mondanak bruttó bért, azt át szoktam számolni nettóra és az alapján bólintok rá, vagy nem. Szóval nincs igazán jelentősége.
2022. febr. 13. 08:55
 25/37 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem át kell állni a nettó bérre, mármint arról kell beszélni. Ez a nettó-bruttó játék elég értelmetlen.
2022. febr. 13. 08:59
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Milyen játékról beszélsz? Egy egyszerű átváltásról van szó.
2022. febr. 13. 09:32
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Amikor bemész a boltba, akkor a bruttó árát látod a termékeknek. Ugyanis te, mint vásárló azt akarod tudni, hogy mennyit fogsz fizetni a pénztárnál, nem azt, hogy mennyit fog abből az eladó elrakni magának és mennyit fizet be belőle áfaként az államnak. Már csak azért is mert különböző termékeken különböző mértékű lehet az adó.

Egy állásinterjún te vagy a termék, a potenciális munkàltató pedig a vásárló. És őt, mint vásárlót nyilván rohadtul nem érdekli, hogy neked mennyi pénz kell havonta ahhoz, hogy kifizesd a lakbéredet meg az egyéb dolgaidat, ez a te magànügyed. Őt az érdekli, hogy te mennyibe kerülnél neki havi szinten, ha felvenne.

2022. febr. 13. 10:10
 28/37 anonim ***** válasza:
9%

Annyira szánalmas, hogy ez a sok nagyarcú barom csak kötekedni tud, segítő kommentet alig találni.

Aki kiesik az iskolapadból és egyből munkát talál, annak ez marha nagy kérdés, hogy hogy alakul a bér. Nem mindenki heverészik éveket bölcsész szakon az egyetemen, vagy keres hónapokig munkát. Annyi idő alatt persze, utána lehet járni.

Én június végén érettségiztem és július 7-én már kezdtem a munkahelyemen. Fogalmam sem volt, hogy számítják a bért, a saját igényemen, érdeklődésemen múlt, hogy gyorsan megértettem.

2022. febr. 13. 18:38
 29/37 anonim ***** válasza:
84%
#28 a Google-t csak tudod hasznalni, nem? Annyit kell beirni, hogy "netto ber kalkulator".
2022. febr. 13. 18:45
 30/37 anonim ***** válasza:
84%
Bocs, az is eleg, hogy "berkalkulator".
2022. febr. 13. 18:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!