Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként kiadnátok...

Pályakezdőként kiadnátok ennyi pénzt autóra?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdtem el főállásban dolgozni programozóként, egyetem után. Húszas éveim közepén járok. Havi nettó 450-et keresek most, és albérletben lakom Budapesten.

Szeretnék egy kicsit tekintélyesebb autót a mostaninál (öreg, ócska, kb. 300e Ft értékű), kb. 2.5M körül tudnám megvenni. A pénzem megvan rá, ugyanakkor ott van bennem az is, hogy nem biztos, hogy meg szabadna ezt lépni most, inkább minden pénzt félretenni, és amint lehet lakáshitelt felvenni, majd csak utána autót venni.

Mit tanácsoltok? Vágjak bele, és ráérek majd pár év múlva kuporgatni a lakásra? Vagy rossz döntés?

2022. febr. 7. 01:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Személy szerint én nyugodtam vagyok ha egy régi járgányt hagyok kinn estére mert nem aggódóm, hogy ellopják, feltörik vagy meghúzzák."

Ez jogos. Én ugyanezez megfontolásból használom még mindig a 28 éves biciklimet. Bárhol ott merem hagyni, mert biztos, hogy 10 méteres körzetben lesz egy másik, ami értékesebb...

2022. febr. 7. 14:16
 22/26 anonim ***** válasza:
A belső megerzesedre halgass ! Ez megvan?
2022. febr. 7. 15:47
 23/26 anonim ***** válasza:
78%
Én azt mondom vedd meg. Ennyi "luxust" ennyi fizetésből megengedhetsz magadnak. Persze nyilván a legracionálisabb az lenne, ha minden pénzedet lakásra kuporgatnád, de azért közben élni se felejtsünk már el. Kellenek olyan dolgok is, amik örömet okoznak, különben nagyon sivár lenne az élet.
2022. febr. 7. 17:57
 24/26 anonim ***** válasza:
64%
Én azt mondom Pesten se felesleges az autó, de biztosan csak saját lakás után vennék. Szerintem nem racionális döntés.
2022. febr. 7. 18:12
 25/26 anonim ***** válasza:
35%

Én nem tenném meg.

Nekünk lakásunk van, megtakarításaink és most mégis 2 millió a max, ami körül nézzük a használt kocsikat. Egyszerűen nálunk nincs benne a prioritásban az új, menő kocsi érzése.

2022. febr. 7. 22:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Felesleges.

Én a húszas éveim elején járok, hasonló fizetésem van, mint neked (havi nettó 410e), szintén Budapesten lakom.

Egy lassan 22 éves F Astrám van. Működik, egyszerű és viszonylag könnyű karbantartani, sok dolgot én is meg tudok rajta csinálni. Cserébe általában van is mit rajta szerelgetni... ne gondolj nagy dolgokra, csak ilyen kis idegesítő dolgokra, pl. szélvédőmosó, gyújtáskapcsoló stb...

Talán egyszer veszek egy 1.6-os G Astrát, mert ez a kocsi sajnos kicsit gyenge, ami néha nehézségeket jelent a közlekedésben, de városba, főutakra, országútra tökéletes, pályázni meg ritkán szoktam.

Lassan 2 hete halasztom a pályamatrica vásárlást pl, állandóan elfelejtem. :D

F

2022. febr. 9. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!